oaednews

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η σκληρή "διαπραγμάτευση" έλαβε τέλος


Όλα δείχνουν συμφωνία των αρχηγών για τα μέτρα μετά και από τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ο οποίος μίλησε για ρήτρα αντικατάστασης και αντισταθμιστικά μέτρα εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εννοώντας την αλλαγή των μέτρων στην περίπτωση που το κράτος αυξήσει τα έσοδά του. Αυτό βέβαια μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί να ειπωθεί καθώς η χώρα ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στην κρίση και τα νέα μέτρα πιέζουν πολλαπλασιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Αν η εκτίμηση προέρχεται από το γεγονός ότι θα ξεπουληθεί ακόμα και η τελευταία κερδοφόρα επιχείρηση του δημοσίου όπως ο ΟΠΑΠ για να εξοικονομηθούν πόροι ή να κόψει όλες της δημόσιες δαπάνες, τότε μάλλον δεν θα πέσει μέσα για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια. Καθώς ούτε ΜΙΑ θετική πρόβλεψη δεν υπάρχει για την Ελληνική  και για την Ευρωπαϊκή οικονομία. 
Το ίδιο και για τον Ευ, Βενιζέλο όπου πανηγυρίζει για την επιμήκυνση του προγράμματος που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα "απλώσει την εφαρμογή των μέτρων"  με αποτέλεσμα να είναι πιο ήπια για το λαό.
Με τη σειρά του και ο κ. Στουρνάρας θα μπορέσει επιτέλους να διαπραγματευτεί  με την Τρόικα  για να καταλήξει σε ένα πακέτο εξόντωσης των λαϊκών εισοδημάτων που δεν θα γίνει με απολύσεις αλλά με φορο επιδρομή και μείωση μισθών στα επίπεδα που ήταν 20 χρόνια πριν.
Παρ’ όλο που μεσολάβησε μια τεράστια κινητοποίηση εργαζομένων και ανέργων στις 26 Σεπτέμβρη δεν ίδρωσε το αυτί σε καμία από τις τρείς πλευρές που «διαπραγματεύονταν».
Δεν θα ήταν καχύποπτος κάποιος αν έλεγε ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ήταν ένα κακά σκηνοθετημένο θεατρικό οπού αυτός που αυτοσχεδίασε περισσότερο ήταν αυτός που πρόσφατα προσελήφθη στο θίασο ο κ. Φώτης Κουβέλης. 
Τελικά όμως η αυλαία και αυτή τη φορά πέφτει δίνοντας ραντεβού για τη νέα παράσταση που θα δοθεί σε λίγους μήνες μάλλον με τους ίδιους ηθοποιούς (ίσως χωρίς το Μιχελογιαννάκη), πάλι για τη διάσωση της χώρας και τη συνέχιση της " μεγαλειώδους"  Ευρωπαϊκής πορείας της.
Προφανώς χωρίς να θέλουμε να θίξουμε μια από τις πιο κορυφαίες τέχνες που αυτός ο τόπος ανέδειξε καθώς το έργο που παρακολουθήσαμε  δεν εντάσσεται σε κανένα θεατρικό είδος. 
ρεπορτάζ: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου