oaednews

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικό τέλος στα δώρα των συνταξιούχων και των υπαλλήλων του Δημοσίου


Δώρα τέλος, οριστικά και αμετάκλητα, για τους συνταξιούχους του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και τους δημοσίους υπαλλήλους.Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητώντας τα 11,9 δισ. ευρώ των περικοπών έχει καταλήξει πως δεν υπάρχουν υποκατάστατα μέτρα ικανά να καλύψουν την ετήσια δαπάνη των 2,5 δισ. ευρώ που πηγάζει από τα κατάλοιπα των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος της θερινής αδείας για ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο. 

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι.Στουρνάρας, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη συνάντησή του την Τρίτη στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Βόλγκφανγκ Σόιμπλε, θεωρεί ότι έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες υποκατάστασης της συγκεκριμένης δαπάνης και θεωρεί δυστυχώς αναπόφευκτη την περικοπή των δώρων.

Αντιθέτως διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επέμβαση στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Θεωρεί ότι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας οι αμοιβές είναι πλέον υπόθεση εργοδοτών και εργαζομένων και ότι οι επικρατούσες συνθήκες ελευθερίας στην αγορά εργασίας είναι αυτές που από μόνες τους πλέον επιδρούν στη διαμόρφωσή τους και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται άλλη παρέμβαση, πέραν της εποπτείας που ασκούν οι κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.
 
tovima.gr, 3/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου