oaednews

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση του ΞΕΕ στον ΟΑΕΔ

O πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας έστειλε επιστολή στον ΟΑΕΔ για τη συνέχιση των προγραμμάτων επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και η σχετική απάντηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Η επιστολή έχει ως εξής;
alt
"Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Το Ξ.Ε.Ε. έχει γίνει αποδέκτης καθημερινών ερωτημάτων και μεγάλης απογοήτευσης εκ μέρους των μελών του σχετικά με τη συνέχιση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ επιχορήγησης των εργοδοτικών εισφορών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που λειτουργούν σε εποχική βάση.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα προγράμματα αυτά ήταν πολύ επιτυχημένα και πραγματικά επιτέλεσαν στο ακέραιο το σκοπό τους, δηλαδή την ενίσχυση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τον ξενοδοχειακό κλάδο με μεγάλη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου και κατακόρυφη μείωση των εσόδων. Γι' αυτό το λόγο εξάλλου, επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα συνεχιστούν τα προγράμματα και ενημερώσαμε κατόπιν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας.
Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις διατήρησαν ενεργές όλες τις θέσεις εργασίας, γιατί θεώρησαν και δικαίως ότι υπάρχει δέσμευση του ΟΑΕΔ για συνέχιση της πολιτικής να στηρίζεται η εργασία προς όφελος τόσο των εργαζομένων, όσο και της τοπικής οικονομίας, από το να οδηγούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη δυσχερή από κάθε άποψη κατάσταση της ανεργίας και να καταβάλλονται επιδόματα ανεργίας. Σήμερα αυτές οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και καλούνται εκ των πραγμάτων να προβούν στο επαχθές μέτρο της απόλυσης.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε τη δυνατότητα να συνεχιστούν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, έστω και την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μην χαθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα στη δύσκολη αυτή συγκυρία."
Δείτε εδώ την απάντηση του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου