oaednews

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

SOS για τα κονδύλια κατά της ανεργίας


ΧΑΜΗΛΗ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


Καμπανάκι για τη χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων από το κοινωνικό ταμείο, που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, έκρουσε ο αρμόδιος για την περιφερειακή ανάπτυξη Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα.

Ο αρμόδιος για την περιφερειακή ανάπτυξη επίτροπος, Γιοχάνες Χαν
Ο αρμόδιος για την περιφερειακή ανάπτυξη επίτροπος, Γιοχάνες Χαν
Καμπανάκι για τη χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων από το κοινωνικό ταμείο, που έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, έκρουσε ο αρμόδιος για την περιφερειακή ανάπτυξη Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα. Ο κ. Χαν αναφέρθηκε στο θέμα των κονδυλίων του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί υπάρχει τόσο χαμηλό ποσοστό απορρόφησης, τη στιγμή που στην Ελλάδα η ανεργία είναι τόσο υψηλή.
Παράλληλα, συμβούλεψε τη νέα κυβέρνηση να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διανομή ευθυνών εντός της διοίκησης, φέρνοντας ως παράδειγμα τα έργα περιβάλλοντος, για τα οποία είναι αρμόδια τρία υπουργεία.
Ο κ. Χαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων που μας αναλογούν στο επόμενο και προανήγγειλε ότι στο επόμενο ΕΣΠΑ το ποσοστό συγχρηματοδότησης δεν θα είναι 95% όπως σήμερα, αλλά 85%, και είπε ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Οκτώβριο για αναλυτικές επαφές με τις περιφερειακές αρχές.
«Να υλοποιηθούν»
Παράλληλα έκανε σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει όλα όσα έχει συμφωνήσει. «Πρέπει να υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.
«Χρειαζόμαστε ένα κλίμα φιλικό προς τις επιχειρήσεις και άρση των εμποδίων που εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως είναι η μακρά διάρκεια των δικαστικών υποθέσεων, οι ασαφείς πληροφορίες σχετικά με τη φορολόγηση αλλά και η σύγχυση μεταξύ των αρμοδιοτήτων στη δημόσια διοίκηση», τόνισε.
Σε ερώτηση για τα έργα που εκκρεμούν από το ΚΠΣ 3, είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος και φαίνεται ότι θα κλείσει πάνω από το 90% των έργων, συνολικής αξίας 2,6 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι τα υπόλοιπα προγράμματα δεν θα κλείσουν και τα λεφτά που τους αντιστοιχούν θα χαθούν. Ο κ. Χαν προανήγγειλε επίσης την άφιξη του προέδρου της ΕΤΕπ στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέροντας ότι αναμένεται τότε να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας που παραμένει σε εκκρεμότητα.
Κώστας Νάνος

2 σχόλια:

  1. Καλα ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ Κικιλιας λέει συνεχώς ότι έχει απορρόφηση όλα τα κονδύλια, μας δουλεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ; μπορεί να τα έχει απορροφήσει. έχει σημασία που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή