oaednews

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Γ. Βρούτση με τον Επίτροπο Απασχόλησης

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. Laszlo Andor είχε ο ο υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των υπουργών Απασχόλησης στη Λευκωσία.
 

Η συζήτηση του Έλληνα υπουργού με τον Ευρωπαίο Επίτροπο επικεντρώθηκε στην ανεργία και στην κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και στην ανάγκη ανάληψης στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της επιδείνωσης των δεικτών της ανεργίας και του κινδύνου φτώχειας. 

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον Επίτροπο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που αφορούν στην Ανεργία και στην Κοινωνική Συνοχή. Συμφωνήσαμε, ότι οι υψηλοί δείκτες Ανεργίας -ιδιαίτερα των νέων- όπως και η επιδείνωση των δεικτών κινδύνου Φτώχειας απαιτούν επείγουσες και στοχευμένες δράσεις. Ο κ. Andor μου τόνισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνει προτεραιότητα στις δράσεις για την απασχόληση των νέων, όπως και στο Κοινωνικό Πακέτο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διευρύνουμε τον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και να έχουμε μαζί τους μια δημιουργική συνεργασία». 

Ο υπουργός Εργασίας της Ελλάδας, τόνισε επίσης στον κ. Andor ότι επιθυμεί να υπάρξει στο μέλλον ακόμη στενότερη συνεργασία με την Επιτροπή Απασχόλησης και τον ίδιο τον Επίτροπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου