oaednews

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης για την ανεργία στην ευρωζώνη

«Η εφαρμογή του νέου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που επιβάλλει πολιτικές αιώνιας λιτότητας στους λαούς της Ευρώπης, θα εκτινάξει ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτώχεια στις χώρες-μέλη της», εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με τα ποσοστά ανεργίας στην ευρωζώνη, το Μάιο του 2012.


Σε δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει κερδίσει το «ασημένιο μετάλλιο» στην ΕΕ, «ενώ σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, μέχρι το χειμώνα, εάν δεν ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, θα έχει εξασφαλίσει το «χρυσό μετάλλιο».

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίος ο συντονισμός της δράσης και των αγώνων των δυνάμεων της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο «να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές και τα μνημόνια της καταστροφής, που έχουν μετατρέψει την ευρωζώνη σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο κοινωνιών και οικονομιών των χωρών-μελών της».

Πηγή: AΠE-MΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου