oaednews

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Για να δούμε...


Επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα και επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια

Ο Γιάννης Βρούτσης έθεσε τους πρώτους στόχους του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα ως υπουργός Εργασίας, τονίζοντας πως η επαναφορά της μετενέργειας, αλλά και η επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα είναι τα κορυφαία θέματα στην ατζέντα του υπουργείου.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.Βρούτσης επεσήμανε πως η μείωση των μισθών και η κατάργηση της μετενέργειας δεν έχουν λειτουργήσει θετικά στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και ακριβώς πάνω σε αυτό θα χτιστεί όλη η διαπραγμάτευση.
Παράλληλα διευκρίνισε πως ακόμα ένας στόχος είναι η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια με πόρους από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

1 σχόλιο:

  1. Φαντάζομαι ότι ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό το ότι η Τρόϊκα δίνει τη γραμμή και τον στόχο. Τον τρόπο επίτευξης του στόχου τον αποφασίζει η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου δεν μας έκοψε τους μισθούς η Τρόϊκα ούτε η Μέρκελ. Τους έκοψαν με απόφασή τους οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες -αυτούς που ψηφίσαμε να διαχειριστούν τα του οίκου μας- επειδή απλά δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τους φοροφυγάδες, επειδή δεν ήθελαν να προβούν σε ελέγχους πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων/συναδέλφων τους, να μην ερευνήσουν ποιοί κρύβονται πίσω από ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, να μην παραπέμψουν στην Δικαιοσύνη τους παράνομους επώνυμους και να μην δημεύσουν περιουσίες όσων πορεύτηκαν σε σκοτεινά μονοπάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή