oaednews

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ


φωτογραφία.JPGφωτογραφία.JPG
Συνάδελφοι,
φωτογραφία.JPG   Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις,
τόσο αυτές που αφορούν γενικότερα την δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια (οριζόντιες περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις  μας, συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων, εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση προσωπικού με την πρόφαση της αξιολόγησης κλπ), όσο κι αυτές που αφορούν ειδικότερα τον Οργανισμό μας (προβλήματα που ανακύπτουν μετά την αιφνίδια και χωρίς σχεδιασμό μεταφορά όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων, ανεξαρτήτως ειδικότητας,  από τους καταργηθέντες Οργανισμούς, ΟΕΚ & ΟΕΕ, εμπαιγμός στο θέμα των εξόδων κίνησης κλπ), την Πέμπτη, 6/4/2012, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε κοινή σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των πρωτοβαθμίων ενώσεων-μελών μας. Στην εν λόγω σύσκεψη είχε προσκληθεί και ο Διοικητής του Οργανισμού μας προκειμένου να μας ενημερώσει και να έχουμε την άποψή του για όλα τα τρέχοντα θέματα.

φωτογραφία.JPGφωτογραφία.JPGφωτογραφία.JPG
     Μετά τη συνάντηση, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις και τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν κάθε Ένωση ξεχωριστά, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις προτάσεις των Ενώσεων όσο και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί, αποφασίσαμε τα εξής:
1.            Εν όψει των επικείμενων εκλογών, το Δ.Σ. να επιδιώξει άμεση συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Κομμάτων προκειμένου να τους εκθέσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του ΟΑΕΔ ώστε να αποσπάσουμε την δέσμευσή τους για τις παρεμβάσεις που θα κάνουν την επόμενη περίοδο, για έναν Ισχυρό και Δημόσιο Οργανισμό στην υπηρεσία του πολίτη.  
2.            Να διεκδικήσουμε, μαζί με τους συναδέλφους συνδικαλιστές των καταργηθέντων Οργανισμών (ΟΕΚ & ΟΕΕ), την άμεση δημιουργία του νέου Φορέα, που έχει υποσχεθεί ο Υπουργός, ο οποίος (Φορέας) θα απορροφήσει τους υπαλλήλους των κλάδων και ειδικοτήτων που μεταφέρθηκαν, χωρίς κανένα σχεδιασμό στον ΟΑΕΔ και δεν έχουν καμία σχέση με τα αντικείμενά του (Μηχανικούς, Γεωλόγους, Γεωπόνους κλπ).
3.            Άμεση δικαστική διεκδίκηση (ομαδική) των εξόδων Κίνησης.  
4.            Να μην επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση των Εκπαιδευτικών Μονάδων του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας, στο πλευρό των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών, Σχολεία του Οργανισμού που θα δίνουν μόρφωση σε επίπεδο Β/βάθμιας εκπαίδευσης και αξιόπιστη επαγγελματική διέξοδο στους νέους μας. 
       Συνάδελφοι,
      Ο Οργανισμός μας, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες, συνεχίζει να είναι η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο καταφύγιο του αδύναμου συνανθρώπου μας. Ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία φαίνεται να μην έχει όρια, η ανάγκη εκσυγχρονισμού του για να μπορεί να υποδέχεται και να εξυπηρετεί αξιοπρεπώς τους πολίτες γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.
     Μαζί θα δώσουμε τη μάχη να το επιτύχουμε.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς:
Ευχόμαστε σε όλου σας και στις οικογένειές σας,
 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ


Για το Δ.Σ. 


Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας


                 ΓΕΡ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ                                                Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

21 σχόλια:

  1. Οι τυποι ειναι σε πληρη συγχηση...ΠΡΟΣΟΧΗ στο 2. γιατι θελουν το νεο φορεα.Πρεπει επειγοντως να τους κλεισουμε σε ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.Επιπλεον, απ'οτι καταλαβαμε ολοι, δεν κανουν τιποτα.Εξ'αλλου δεν πρεπεινα στεναχωρησουμε τον Βενιζελο προεκλογικα [γαρ θεσσαλονικος και τον υποστηριξαμε για Προεδρο για οσους γνωριζουν και καταλαβαν]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τυποι ειναι σε πληρη συγχηση...ΠΡΟΣΟΧΗ στο 2. γιατι θελουν το νεο φορεα.Πρεπει επειγοντως να τους κλεισουμε σε ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.Επιπλεον, απ'οτι καταλαβαμε ολοι, δεν κανουν τιποτα.Εξ'αλλου δεν πρεπεινα στεναχωρησουμε τον Βενιζελο προεκλογικα [γαρ θεσσαλονικος και τον υποστηριξαμε για Προεδρο για οσους γνωριζουν και καταλαβαν]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε "Ανώνυμε" (που εσύ φαίνεται να μην είσαι σε σύγχυση και να κάνεις τα πάντα), δεν θέλεις το νέο Φορέα που πιθανώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα πάντα των κυβερνώντων, θα απορροφήσει όσους περισσεύουν και κυρίως τις άσχετες με τον ΟΑΕΔ ειδικότητες των συναδέλφων του ΟΕΚ και ΟΕΕ που μεταφέρανε στον Οργανισμό μας (Γεωπόνων, Μηχανικών, Γεωλόγων κλπ); Έχεις καταλάβει τι ζημιά μπορεί να γίνει όσο φαίνεται ότι ο Οργανισμός μας απασχολεί κόσμο χωρίς σχετικό αντικείμενο;
      Επειδή οι μέρες είναι πονηρές παρακαλώ στηρίζετε τις αποφάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων. Για το ίδιο, με όλους τους συναδέλφους, συμφέρον νοιάζονται και σε διαβεβαιώ δεν είναι ακόμα για "ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ", όπως (ανώνυμα) γράφεις.
      Κάρδαρης Γερ.
      (πρόεδρος Ομοσπονδίας)

      Διαγραφή
  3. 1. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με Υ.Α "ζητούνται επαγγελματίες για να τους διπλασιάσουμε ή τριπλασιάσουμε ή πενταπλασιάσουμε την 15ετή προϋπηρεσία τους" δεν μπορείς να έχεις. Κατάρτιση όμως ΝΑΙ!

    2. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες Α2 "προσλαμβάνεται ο 1ος του πίνακα με 8000 μόρια επαγγελματική και αμέσως επόμενος ο 1ος του 2ου πίνακα με 1000 μόρια μεταπτυχιακό , ενώ ο 2ος του 1ου πίνακα έχει 7900 μόρια εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ μένει άνεργος" δεν μπορείς να έχεις. Ίσως ούτε και κατάρτιση.

    3. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με προκήρυξη " αίτηση ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ σε ένα μόνο Νομό" που δεν αναγράφεται στην Υ.Α. δεν μπορείς να έχεις, αφού αυτό προσπερνά και τον Καλλικράτη και τον Καποδίστρια και όλη την Φιλική Εταιρεία. Κατάρτιση όμως ΝΑΙ.

    Υ.Γ. Θα ξυπνήσετε επιτέλους εκεί στην Διοίκηση πριν μας οδηγήσεται όλους στα μητρώα ανέργων του ίδιου μας Οργανισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pωτήστε τη... ΔAKE
    Mε τον... αέρα της στενής συνεργασίας που έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων διέψευσε ο διοικητής του OAEΔ Hλ. Kικίλιας τις «καταγγελίες» του τομεάρχη της N.Δ. N. Nικολόπουλου για δήθεν κομματικές μετακινήσεις προσωπικού στον Oργανισμό λίγο πριν από τις... εκλογές. «Oι αιτιάσεις, εκτός από αβάσιμες είναι και προσβλητικές για τη Διοίκηση, τους υπαλλήλους και τους κοινωνικούς εταίρους που συν-διοικούν τον Oργανισμό», ήταν η απάντηση που έδωσαν οι διοικούντες τον Oργανισμό, δηλώνοντας ανοικτοί σε κάθε έλεγχο.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με Υ.Α "ζητούνται επαγγελματίες για να τους διπλασιάσουμε ή τριπλασιάσουμε ή πενταπλασιάσουμε την 15ετή προϋπηρεσία τους" δεν μπορείς να έχεις. Κατάρτιση όμως ΝΑΙ!

    2. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με οδηγίες Α2 "προσλαμβάνεται ο 1ος του πίνακα με 8000 μόρια επαγγελματική και αμέσως επόμενος ο 1ος του 2ου πίνακα με 1000 μόρια μεταπτυχιακό , ενώ ο 2ος του 1ου πίνακα έχει 7900 μόρια εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στον ΟΑΕΔ μένει άνεργος" δεν μπορείς να έχεις. Ίσως ούτε και κατάρτιση.

    3. Σχολεία Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης με προκήρυξη " αίτηση ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ σε ένα μόνο Νομό" που δεν αναγράφεται στην Υ.Α. δεν μπορείς να έχεις, αφού αυτό προσπερνά και τον Καλλικράτη και τον Καποδίστρια και όλη την Φιλική Εταιρεία. Κατάρτιση όμως ΝΑΙ.

    Υ.Γ. Θα ξυπνήσετε επιτέλους εκεί στην Διοίκηση πριν μας οδηγήσεται όλους στα μητρώα ανέργων του ίδιου μας Οργανισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε ΚΑΡΔΑΡΗ εγω θελω το νεο φορεα γιατι θελω τις παροχες των καταργηθεντων οργανισμων προς οφελος ολων των εργαζομενων και των ανεργων.Θελω τον νεο φορεα για να συνεχισουμε ολοι οι υπαλληλοι που ειμαστε πλεον στον ΟΑΕΔ [με αντικειμενα και πορους] να εργαζομαστε χωρις πλεοναζον προσωπικο[και οχι για να απορροφηθουν οι ειδικοτητες που δεν εχουν σχεση με τα αντικειμενα του ΟΑΕΔ μηχανικοι,γεωπονοι,..]Οταν δεν μπορεις να διατυπωσεις ξεκαθαρα και απλα το κυριο αιτημα οχι απλως εισαι σε συγχηση αλλα εισαι και επικυνδυνος αν συνυπολογησουμε την αδρανεια σου και τις πλατες που βαζεις στον παλιο σου φιλο συνδικαλιστη ΓΙΩΡΓΟ.Εκτος αν δεν εισαι σε συγχηση και μας προετοιμαζεις να αποδεχθουμε τυχον μεταταξεις των μηχανικων[π.χ,στοΣΕΠΕ]και οι υπολοιποι ολοι στον ΟΑΕΔ χωρις τα αντικειμενα των πρωην ΟΕΚ κ ΟΕΕ. ΚΑΡΔΑΡΗ εσυ και η παρεα των βολεμενων και συνδιαλασσομενων θα πρεπει να απολογηθειτε γιατι ...[θα συνεχισσω μετα το πασχαλινο αρνι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως καταλαβαίνεις "ΑΝΩΝΥΜΕ" δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε περαιτέρω δεδομένου ότι δεν συζητάμε ισότιμα. Εσύ γράφεις ό,τι σου κατέβει κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία (προσβάλεις, κατηγορείς, κρίνεις κατά τα συναισθήματά σου για τον άλλο, καταδικάζεις κλπ). Φαίνεται ότι έχεις μάθει καλά το παιχνίδι τέτοιου είδους κουκουλοφόρας ..επικοινωνίας. Γι αυτό βέβαια (το να σπηλώνεις ΑΝΩΝΥΜΑ όποιον θες) δεν φταις εσύ αλλά η ευκολία που σου παρέχεται το ΒΗΜΑ να το κάνεις.
      Τέλος πάντων, τρώγοντας το ..αρνί σκέψου μήπως γίνουν πιο ενδιαφέρουσες και σεβαστές οι απόψεις σου, αν είναι ενυπόγραφες.
      Κάρδαρης Μάκης
      Προεδρ. ομοσπονδίας

      Διαγραφή
    2. Σημασία έχει κ. Καρδαρη τι λέει κάποιος κι οχι αν το λέει επώνυμα ή ανώνυμα, εσείς είστε προεδρος και κολλητός των διοικούντων οι γράφοντας ανώνυμα μπορεί να νιώθουμε και ένα φόβο" άρα είναι άλλη η θέση σας και προφανώς απο θέση μιλάτε κι άλλοι η θέση των ανωνύμων Που βρήκαν εδω ένα βημα να μιλήσουν . Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες και τις προφάσεις ... Να στεκόμαστε στην ουσία ! Εξάλλου δεν πιστεύω πως κατηγορεί κανείς τον Καρδαρη ως Καρδαρη αλλα με την ιδιότητα του . Χρονια πολλα!

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχάς συμφωνώ ότι "σημασία έχει τι λέει κάποιος κι όχι αν το λέει επώνυμα ή ανώνυμα" αλλά φίλοι αναγνώστες, παρατηρείστε πως παίζεται το παιχνίδι με χτυπήματα κάτω από τη μέση:
      Ο νέος «ανώνυμος» στον οποίο απαντώ τώρα: 1. Αποφεύγει να μπει στην ουσία αυτών που έγραψα και αφορούσαν μόνο τον μη ισότιμο διάλογο μεταξύ επώνυμου και ανώνυμου συγγραφέα. 2. Μου απευθύνεται τάχα ..ευγενέστατα (στον πληθυντικό) αλλά παράλληλα με ονομάζει (με κρίνει) «κολλητό» των διοικούντων χωρίς να αφήνει καμία πιθανότητα στον αναγνώστη να σκεφθεί ότι ο ex officio συνομιλητής με τους διοικούντες δεν είναι απαραίτητα και κολλητός τους. 3. Επικαλείται τον (εύλογο) φόβο που μπορεί να νιώθει ο ανίσχυρος πολίτης για να γράψει το όνομά του, το οποίο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. 4. Ισχυρίζεται ότι δεν αναφέρεται στον Κάρδαρη αλλά στην ιδιότητά του, παρ’ ότι γνωρίζει ότι ο αποφάσεις που πάρθηκαν και διατυπώθηκαν στην Ανακοίνωση αφορούσαν σύσσωμη την Ομοσπονδία.
      Για να μη σας κουράζω. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε βήμα να λέμε οτιδήποτε, είναι επίτευγμα που μπορούμε να το λέμε ακόμα και ανώνυμα για να αποφεύγουμε άμεσες ή ..έμμεσες διώξεις από τους ισχυρούς. Η μόνη ένστασή μου είναι ότι δεν πρέπει πίσω από την ανωνυμία μας να αδικούμε άλλους τους οποίους πολλές φορές ούτε καν γνωρίζουμε.
      Κάρδαρης

      Διαγραφή
  7. Παρα το οτι συμφωνω απολυτως οτι οταν ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ καποιον πρεπει να το κανεις επωνυμα , νομιζω οτι κι εσυ κ.κ. Προεδρε θα επρεπε να απαντησεις στις κατηγοριες αφου δεν ειναι επι προσωπικου αλλα αφορουν ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε,
      Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις «κατηγορίες».
      Ένας αναγνώστης έγραψε, γενικά, ότι «δεν κάνατε τίποτα». Σίγουρα θα εννοούσε σαν Ομοσπονδία. Και θα έκανε μια τέτοια κρίση προφανώς συγκρίνοντάς μας με κάποιες άλλες Ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ και όχι μιλώντας παρορμητικά (με το δίκιο του) αφού είδε μέσα σε ένα χρόνο να εξανεμίζονται όλα τα κεκτημένα του.
      Σχετικά μ’ αυτό και επειδή συνηθίζω να γράφω μόνο επώνυμα, προκαλώ οιονδήποτε να μου αναφέρει μια Ομοσπονδία από τις υπόλοιπες 43, (μέλη της ΑΔΕΔΥ) που κατάφερε στο χώρο της να μην ισχύσει η εφεδρεία, να μην περικοπεί ο μισθός στα μέλη του, να ενισχύθηκε έστω και με έναν υπάλληλο (με μετάταξη ή με πρόσληψη), να διατήρησε έστω και ένα επίδομα που έπαιρνε μέχρι την 1-11-11, να μην επιβλήθηκαν χαράτσια στα μέλη της, και τόσα άλλα που υπέστηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι Δ.Υπαλλ..
      Εγώ μπορώ να σας αναφέρω μόνο τη δικιά μας (Ομοσπονδία) που κατάφερε, με τη βοήθεια όλων ανεξαιρέτως των συνδικαλιστών ανά την Επικράτεια, να διατηρήσει σε ικανοποιητικό ύψος, αυτό που όλοι γνωρίζετε σχετικά με τους ελέγχους.
      Άρα θεωρώ, αν μη τι άλλο, άδικο να μηδενίζεται, από ελάχιστους, η όποια προσπάθεια γίνεται εκ μέρους μας.
      Για το θέμα της, χωρίς κανένα σχεδιασμό, μεταφοράς όλων των υπαλλήλων του ΟΕΚ & ΟΕΕ στον Οργανισμό μας, ανεξαρτήτως συνάφειας ειδικοτήτων με τα αντικείμενα που εκπονούμε στον ΟΑΕΔ, κάνω έκκληση σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στα σχόλιά τους και στην κριτική τους δεδομένου ότι το θέμα είναι εν εξελίξει, πάρα πολύ λεπτό και σοβαρό αφού αφορά συναδέλφους και κυρίως Οργανισμούς που πρόσφεραν σημαντικότατο κοινωνικό έργο στου Έλληνες πολίτες και το οποίο (έργο), κάνουμε κάθε προσπάθεια να συνεχιστεί.
      Οι βιαστικές προτάσεις, τα συμπεράσματα και η αρνητική κριτική στους εκπροσώπους σας δεν κάνουν καλό σε κανέναν.
      Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους σας
      (…ανωνύμους και μη).
      Κάρδαρης Μάκης

      Διαγραφή
    2. Ποιες είναι οι άσχετες με τον Οαεδ ειδικοτητες Καρδαρη ; Αν είναι οι Θεολογοι και οι γυμναστές και οι κάθε καρυδιάς καρύδι, έχουμε ήδη αρκετούς τέτοιους στον Οργανισμό. Μήπως μας προετοιμάζεται το έδαφος για να φύγουμε κι εμείς;

      Διαγραφή
  8. Εκλογες κυριες και κυριοι.Σε λιγο εχουμε ΕΚΛΟΓΕΣ.Και αντι να "φαγωνομαστε" μεταξυ μας , ΤΩΡΑ ειναι η ωρα να προσπαθγησουμε να τους "φαμε" εμεις.Ωμους και αψητους , συμφωνω δεν ειναι και ευκολοχωνευτοι αλλα πρεπει να τους φαμε , να τους καταπιουμε και να προσπαθησουμε να μην τους "ξερασουμε" πισω στην κοινωνια.
    Να μην ξεχασουμε και να μην παραπλανηθουμε.Ειναι ετοιμοι και οι δυο , μετα τις εκλογες , να μας "καθαρισουν" , να μας αποτελειωσουν.Ασ μην τους δωσουμε την ευκαιρια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επανερχομαι και συνεχιζω.Εγω δεν εχω εκτεθει Δημοσια κατεχοντας καποια θεση αρα για διαφορους λογους, εχοντας τη δυνατοτητα που μου δινει η ιστοσελιδα, εκφραζω τις προσωπικες μου αποψεις επιλεγοντας την ανωνυμια.Δεν ασχολουμαι μαζι σου και με οσους συνδικαλιστες ταυτιζεστε σε προσωπικο επιπεδο, αλλα σε συνδικαλιστικο.ΑΡΑ πανω σε θεσεις και συνδικαλιστικες στασεις μπορουμε να μιλαμε ισοτιμα[εγω ανωνυμα και εσυ επωνυμα οχι σαν ΚΑΡΔΑΡΗΣ αλλα σαν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑς με οτι βαρυτητα εχει αυτη η θεση].Εξαλλου πολλα απ'αυτα που υποστηριζω εκφραζονται ΔΗΜΟΣΙΑ και απο αλλες συνδικαλιστικες παραταξεις αλλα και απο συνδικαλιστες που εχετε συμετασχει μαζι στο ψηφοδελτιο της ΠΑΣΚΕ και που προς τιμη τους εχουν διαφοροποιηθει. ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ 1.Υπαρχει λογος να μας εξηγησεις γιατι χασαμε τις υπερωριες του Ιανουαριου και αρκετοι και του Φεβρουαριου?Οπως με πληροφορησε συναδελφος απο τον πρωην ΟΕΚ ο Υπουργος υπεγγραψε για ΟΕΚ και ΟΕΕ απο τον Ιανουαριο.Πως να σας εμπιστευθουμε οταν χανουμε κατι αυτονοητο? 2.Για τα εξοδα κινησης μας κοροιδευατε μεταθετοντας συνεχως το χρονο και μοιραζατε ελπιδες αντι να ληξει το θεμα το Νοεμβριο η Δεκεμβριο και συνεχιζετε την κοροιδια με την αγωγη .Δεν σας κατηγορω γιατι δεν τα πηραμε[τα ξεχναμε γιατι δεν μας παιρνει να τα διεκδικησουμε μονοι μας και κοιταμε για αλλες λυσεις και με αλλους Φορεις] αλλα αντι να μιλατε τιμια και ειλικρινα εσεις μας παιζετε. 3.Για τους ελεγχους μη μας πειτε οτι ιδρωσατε? Τους πηραμε με εισηγηση του Διοικητη και ομοφωνη αποφαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ γιατι μας εχουν αναγκη για να τρεξουν τα προγραμματα. 4.Γιατι το Δ.Σ. της Ομοσπονδιας δεν υποστηριξε την καταληψη που αποφασισε η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΣΗ της ΠΕΥ τον Σεπτεμβριο και δεν απαντησε στην Ανακοινωση του Διοικητη μετα την καταληψη. Δεν θελατε να δυσαρεστησετε τον Ηλια?5.Γιατι μας οδηγησατε σε 2 κλαδικες απεργιες χωρις ξεκαθαρους στοχους διεκδικησης,σχεδιασμο,κλιμακωση καισυνεχεια?Πιστευετε οτι με καποιες τουφεκιες για να δειξετε [οταν πιεζεστε απο τα κατω]οτι κατι κανετε θαπετυχουμε κατι?
    6.Για τα <> θα επανελθω σε επομενο σχολιο.Καληνυχτα για σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. Κατ’ αρχάς θέλω να σ’ ευχαριστήσω που, με τον πολιτισμένο τρόπο που γράφεις σήμερα (χωρίς προσωπικές αιχμές και επιθέσεις) συμβάλεις στον εποικοδομητικό διάλογο.
    Στα επιχειρήματά σου τώρα, απολογούμαι: 1. Υπερωρίες: Σε μια εποχή που η ανεργία δεν έχει όρια και το επίδομα Ανεργίας έχει πέσει στα 360 €, όπως είμαι βέβαιος καταλαβαίνει και ο πιο αυστηρός επικριτής μας, η διεκδίκηση (μεμονωμένα) οικονομικών αιτημάτων γίνεται ολοένα και δυσχερέστερη. Εννοώ ότι οι μορφές αγώνα που μπορούμε να επιλέξουμε για να επιτύχουμε οικονομικό αίτημα περιορίζονται στην πίεση, στα λογικά ή νομικά επιχειρήματα κλπ. Συνήθως τέτοια αιτήματα έρχονται πακέτο με άλλα που δικαιολογούν ακραίες μορφές αγώνα ώστε να επιτυγχάνουμε την κοινωνική αποδοχή των κινητοποιήσεων. Σε διαβεβαιώνω ότι κάναμε, με τη βοήθεια και συνδικαλιστών εκτός Ομοσπονδίας ό,τι ήταν δυνατόν. Επίσης σε πληροφορώ ότι οι υπερωρίες δεν είναι καθόλου «αυτονόητες». Προβλέπονται αλλά «δυνητικά» από το νόμο.
    Όσο για το επιχείρημά σου ότι ο ΟΕΚ και η Εστία τα κατάφεραν να πάρουν και το Γενάρη, εδώ χαμογελώ και αναρωτιέμαι μήπως ήταν καθαρό χρύσωμα χαπιού αφού αμέσως μετά τους έκλεισαν.
    2. Για τα έξοδα κίνησης: Νομίζω έχει εξαντληθεί το θέμα αφού σας έχουμε ενημερώσει με ανακοινώσεις. Όσο για τη δικαστική διεκδίκηση. Απλά θα κάνουμε ομαδική αίτηση να μας καταβληθούν και κατά της αρνητικής απάντησης που σίγουρα θα δώσει η Υπηρεσία, θα υποβάλλουμε Αίτηση Ακύρωσης. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε ανεξαρτήτως έκβασης.
    3. Έλεγχοι: Όσο καιρό ασχολούμαι με τα κοινά από συναδέλφους «μηδενιστές» ακούω το ίδιο πράγμα: « Για ό,τι δεν επιτεύχθηκε φταίτε εσείς και ό,τι επιτεύχθηκε ούτως ή άλλως θα γινότανε από μόνο του». Μην πέφτεις στην ίδια λούμπα κι εσύ. Σε διαβεβαιώνω ότι δόθηκε μάχη. Και μάλιστα πολύ σκληρή σε ότι αφορά το ύψος. Δεν είναι κακό να αναγνωρίσεις κι εσύ, έστω και με μια καλή σου κουβέντα, τις προσπάθειες των εκπροσώπων σου.
    4. Για την κατάληψη του Σεπτέμβρη. Τόσο οι Σύλλογοι όσο και η Ομοσπονδία λειτουργούν και αυτόνομα και με δημοκρατικές διαδικασίες. Η Ομοσπονδία δεν επέλεξε να προτείνει στις Ενώσεις-Μέλη της την κατάληψη σαν μορφή αγώνα. Η ΠΕΥ την επέλεξε και την υλοποίησε. Τόσο απλά. Η ΠΕΥ έκρινε ότι θα ωφελήσει στις διεκδικήσεις η κατάληψη της Διοίκησης ενώ η Ομοσπονδία όχι. Θυμήσου πρόσφατα ίδιο παράδειγμα με τα Φαρμακεία. Όλα τα Φαρμακεία της Ελλάδας αποφασίστηκε να κλείσουν ενώ τα Φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά λειτούργησαν. Γιατί κάποιοι προσπαθείτε να το αναδείξετε σαν κόντρα της ΠΕΥ με την Ομοσπονδία; Όσο για την απάντηση προς τη Διοίκηση. ..Φοβήθηκε η Ομοσπονδία μήπως δυσαρεστήσει τον Ηλία. Τι να απαντήσω εδώ; Μην υποτιμάς τα Μέλη της ΠΕΥ. Ξέρουν και να γράφουν και να απαντούν, όπως και το έκαναν.
    Καλό βράδυ
    Κάρδαρης Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:1)ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ(ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ)ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ ΘΕΤΙΚΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ¨"ΧΡΥΣΩΜΑ ΧΑΠΙΟΥ" ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΗΛΘΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.2)ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ "Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΩ.3)ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΣΚΡΑ!ΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΤΟ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΕΡΑ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΠΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΝΑΙ.4)ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ.Η ΠΕΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ(ΚΑΤΑΓΚΕΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ).ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ)ΤΑ ΠΕΡΙ"ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΥ.ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ". ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΩ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΟΥ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ, ΣΥΖΗΤΩ,ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΙ,ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που έγραψες στο τέλος είναι η μόνη μας πραγματική ελπίδα.

      Διαγραφή
  12. πωπω βεντέτα. Τι να πω; Δεν βλέπετε τι γίνετε γύρω σας; Μισός μισθός διπλή εργασία. Ενας διοικητής που με δήθεν διαγωνισμός παίρνει εταιρεία σύμβουλο, όπου ο σύμβουλος που θα εγκατασταθεί στον οαεδ είναι φίλος του απο τα παλιά. Αλλά τι σας νοιάζει. Αντε φαγωθήτε. Ετσι κι αλλιώς όπως το πάνε σε λίγο δεν θα υπάρχει οαεδ. Τι σας νοιάζει για τα κινητά που πληρώνουν, για ποιόν; για τα διόδια της αττικής οδού που πληρώνουν για ποιόν; Οι υπερωρίες του κόσμου ενόχλησαν. Σταματείστε κι εσείς των σωματείων και των ομοσπονδιών να στηρίζεται την κάθε 'κάλπικη λίρα" που σας διοικεί. Σας βαρέθηκα τόσα χρόνια. Εχετε αράξει εκεί στον 2ο ή 3ο και πληρώνεστε για να υπάρχετε χωρίς να προσφέρετε. Αντε ετοιμαστείτε για τον επομενο. Αλήθεια θα τον προλάβετε; Νομίζετε πως κι αυτός θα κάτσει για πολύ; αργά ή γρήγορα θα μας τελειώσει; Στηρίχτε τον κόσμο κι αφήστε τους άλλους. Ο κόσμος σας ψηφίζει κι αυτοί σας χρησιμοποιούν.Αλήθεια είδατε την ομιλία του Βενιζέλου; Που είναι ο Μπιρσιμ να δώσει βάθος. 3 κι ο κούκος. Γι αυτό διάλεξαν τον Μίλωνα κι οχι το σεφ. Αντε παιδιά και στην Κωνσταντινούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pántws thn apanthsh toy D.S. ths omospondiaw pros to Dioikhth, eixe analavei me eksoysiodotisi na thn grapsei o Nikos o Anagnou kai ap oti leei o Kardarhs oydepote thn paredwse

    ΑπάντησηΔιαγραφή