oaednews

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καινοτόμο το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες


Η Πληροφορική έφτασε! Ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα για την κατάρτιση των ανέργων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Πρόκειται για το επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 18.000 ανέργων στις βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), καθώς και στην πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτήσουν. Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, της «επιταγής κατάρτισης» (voucher), η οποία θα χορηγείται στους ανέργους από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καταρτιστούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο.Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ)» και εγγραφής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μέσω του διαδικτύου συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας ηλεκτρονικά σε ειδική ιστοσελίδα τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής», από τη Δευτέρα 09/04/12 έως την Παρασκευή 25/05/12. Οι άνεργοι-ωφελούμενοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας). Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα:
- Θα παρακολουθήσουν 100 ώρες εκπαίδευσης στις θεματικές ενότητες: χρήση Η/Υ και διαχείριση αρχείων (Windows), επεξεργασία κειμένου (Word), υπολογιστικά φύλλα (Excel), υπηρεσίες διαδικτύου (Internet & Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο), βάσεις δεδομένων (Access), παρουσιάσεις (Power Point),
- Θα συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεών τους από φορείς αναγνωρισμένους από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ),
- Θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα συνολικής αξίας 500 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος, συστάθηκε το Δίκτυο Επαγγελματικής Κατάρτισης που αποτελεί μία σύμπραξη των ποιοτικότερων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) στην Ελλάδα, με δομές που εκτείνονται σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Στόχος του Δικτύου είναι να ενημερώσει τους ανέργους σχετικά με το πρόγραμμα, να τους διευκολύνει στη γραφειοκρατία που απαιτείται και να τους παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βοηθηθούν στη συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής «Αίτησης συμμετοχής» τους στο πρόγραμμα:
- επισκεπτόμενοι το www.voucher.gr, ή
- καλώντας καθημερινά 09:00-17:00 στο 801 11 33 5 33 (αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα)





3 σχόλια:

  1. Αναγνώστης καταγγέλλει τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, από το υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ

    Σκανδαλωδες σπαταλη δημοσιου χρηματος, απο το υπουργειο εργασιας και τον οαεδ, προς οφελος των κεντρων επαγγελματικης καταρτισης (κεκ), για την καταρτιση ανεργων με το προεκλογικο προσχημα της αμοιβής των 500€ με voucher, πετώντας εξω δικαιουχους φορεις της δια βιου μαθησης!!
    Πράγματι το υπουργείο εργασίας μαζί με τον ΟΑΕΔ, ανέθεσαν ΜΟΝΟ στα ΚΕΚ την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης νέων ανέργων 22.000.000€, τη στιγμή που αδειοδοτήθηκαν και αδειοδοτούνται νέοι φορείς της δια βίου μάθησης, βάσει σχετικού νόμου που μας ανακοίνωνε το χειμώνα το υπουργείο παιδείας, βάζοντας δήθεν μια τάξη στην διασπάθιση επιδοτούμενων προγραμμάτων και τελικά βλέπουμε να μένουν έξω από αυτό το πρόγραμμα, ΙΕΚ, ΕΕΣ, ΚΕΜΕ και να επικαρπώνονται 35 το πολύ επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ένα τέτοιο σκανδαλώδες ποσό, τονώνοντας το προεκλογικό πελατολόγιο του συστήματος στο όνομα 500€. Έτσι βλέπουμε νέους επερχόμενους φορείς της δια βίου μάθησης, όπως παράδειγμα τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ), που προσπαθούν από το 2008 να νομιμοποιηθούν και να πάρουν άδεια λειτουργίας, τρείς μέρες μετά τη λήξη προθεσμίας των φακέλων τους 31/3/12 με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, να βγαίνει ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα που τους «πετάει έξω» από το νόμιμο δικαίωμα τους να προσφέρουν προς όφελος του καταναλωτή στην εκπαίδευση & κατάρτιση ανέργων στην πληροφορική. Πάρα πολλές επιχειρήσεις των ΕΕΣ, έκαναν επενδύσεις με στόχο την νομιμοποίηση τους, για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε μια δύσκολη εποχή και βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα αθέμιτο ανταγωνισμό από το ίδιο το πολιτικό σύστημα και το λόμπυ των ΚΕΚ.

    Είναι πραγματικά προκλητικό, να βλέπεις για άλλη μια φορά να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό ικανοποίησης κλειστών πελατειακών σχέσεων εκπαιδευτικών δομών όπως τα ΚΕΚ με το πολιτικό σύστημα. Σε μια εποχή που διακήρυτταν την δίκαιη μοιρασιά κοινοτικών προγραμμάτων προς όφελος της σωστής εκπαίδευσης των πολιτών, πάνε για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτούν την δυστυχία αυτού του λαού, δίνοντας αμοιβή 500€ σε κάθε υποψήφιο, κερδίζοντας το κάθε ΚΕΚ 700€, για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που η «αγορά» το αγοράζει μέχρι πρόσφατα στη μισή παρακαλώ τιμή!!

    ΕΛΕΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ 35!!

    «ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. ΟΙ ΔΕ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΕΠΙΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
      Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ (ΕΜΑ=ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΕΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ.
      ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ VOUCHER ΣΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΔΙΟΤΙ:
      1. ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ
      2. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
      3 ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΙΟΤΙ Η ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Η/Υ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ
      4 ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΟΣΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
      5 Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

      ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ

      Η ΔΕ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΕ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

      ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

      Κ.Σ.

      Διαγραφή
  2. Δεν γνωρίζω πόσο ο παραπάνω κύριος η κυρία γνωρίζει το προφιλ των ανέργων. Προσωπικά δουλεύω αρκετά χρόνια με ανέργους και θεωρώ ότι οι περισσότεροι, βλέπουν την κατάρτιση ως μια οικονομική λύση. Σίγουρα υπάρχουν και άτομα τα οποία ενδιαφέρονται για την κατάρτιση και είναι νεαρά. Υπάρχουν όμως και μεγαλύτεροι ηλικίας, αλλοδαποί κλπ οι οποίοι γνωρίζουν ότι σε μια πεθαμένη αγορά εργασίας δεν έχουν μέλλον. Η λύση τους είναι οικονομική. ρίχτε μια ματιά στην αρχική σελίδα. Οι "φίλοι " μας οι ευρωπαίοι προσφέρουν θέσεις εργασίας. Γίναμε οι Πακιστανοί της Ευρώπης και δεν το έχουμε καταλάβει. πείτε μου σας παρακαλώ τι ουσιαστικό όσον αφορά την αγορά εργασίας και τους ανέργους έκανε η τελευταία διοίκηση του ΟΑΕΔ συμπεριλαμβανομένων διοικητή, γενικών, διευθυντών κλπ΄. Τίποτε. Αντίθετα ήρθαν και ισοπέδωσαν ότι μισογκρεμισμένο βρήκαν. Ο διοικητής είναι γνωστός μόνο κατ όνομα και όχι κατά μούρη. Εκανε κάτι δήθεν φόρουμ , με δήθεν επιχειρήσεις τα οποία δεν πρόσφεραν κάτι παρά μόνο πρόσθεσαν έξοδα στον οαεδ, χρήματα τα οποία δενη έχει ο οργανισμός. Δεν υπάρχει συγνώμη, Ο γενικός με τον προηγούμενο διοικητή είναι και ο γενικός του τώρα. Ολοι ίδιοι και ίδια και κανείς για τους ανθρώπους, τους υπαλλήλους τους, ανέργους, επιχειρήσεις κλπ. Μακάρι να ήξερε ο διοικητής η κυρία διευθύντρια του γραφείου του και κάποιοι άλλοι πωε λειτουργούν τα ΚΠΑ. Ηρθε η ώρα να φύγετε. Ναφύγετε τρέχοντας. Πάντως να ξέρετε ότι κάποιοι τρέχουν καλύτερα απο εσας και θα πληρώσετε την καταστροφή την οποία έχετε προκαλέσει σ αυτόν τον οργανισμό. Και μια συμβουλή στους ανωτέρους που έχουν τοποθετήσει συγγενείς σε θέσεις. Αν έχετε σκοπό να διαλύσετε τον οργανισμό, φυγαδεύστε τους κάπου άλλου όπως κάνατε και με άλλους γιατί είναι κρίμα να σας έχουν υποχρέωση.
    Κύριοι και Κυρίες δεν τελειώσαμε ακόμα...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή