oaednews

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Νικολόπουλος: «Πελατειακές εξυπηρετήσεις» ΠΑΣΟΚ σε εργαζόμενους του ΟΑΕΔ- Τι Απαντά η Διοίκηση του ΟΑΕΔ

«Κομματικά παιχνίδια στον ΟΑΕΔ μέσα στην προεκλογική περίοδο» καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Αχαΐας, Νικόλαος Νικολόπουλος, επικαλούμενος  «τις συνεχιζόμενες μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ».

 Υπογραμμίζει ότι γίνονται:
-Δυσμενείς μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια δήθεν για έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών.
Τοποθέτηση προϊσταμένων μόνο με απόφαση του Διοικητή χωρίς προκήρυξη.
-Επιλεκτικές με κομματικό άρωμα τοποθετήσεις, μετά τις αποφάσεις του Υπηρεσιακών Συμβουλίων για προϊστάμενους και διευθυντές. Αρκετοί έχουν, ήδη, προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
-Τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές.
-Μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής για να εξυπηρετηθεί η κομματική πελατεία.
-Αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών, μεταθέσεις ημετέρων σε προνομιακές θέσεις, απονομή επαίνων και βραβείων για να αποκτήσουν κάποιοι πλεονεκτήματα εξέλιξης και προαγωγής.
«Δυστυχώς, παρά την αγανάκτηση και τον πόνο του Ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και αδιόρθωτο, επιμένει σε μικροκομματικές πρακτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Δεν θα μπορέσει, όμως, να συνεχίσει για πολύ. Σε λίγο οι πολίτες θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου» καταλήγει ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος

Απάντηση ΟΑΕΔ στις κατηγορίες της ΝΔ


Στις κατηγορίες της ΝΔ για μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές στον ΟΑΕΔ λίγο πριν τις εκλογές, απάντησε η διοίκηση του Οργανισμού.
«Εκτός από αβάσιμες, οι αιτιάσεις του αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ κ. Νικολόπουλου είναι και προσβλητικές για τη διοίκηση, τους υπαλλήλους και τους κοινωνικούς εταίρους που συνδιοικούν τον Οργανισμό. Τα δύο τελευταία χρόνια ο ΟΑΕΔ έχει κατοχυρώσει, χάρις στην ενεργό και καθημερινή συμμετοχή των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στη Διοίκηση, συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, μακριά και πέρα από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, με μοναδικό κριτήριο και σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων» αναφέρει η διοίκηση στην ανακοίνωσή της.
Παράλληλα προσθέτει ότι «με αυτό το κριτήριο και με καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες, που μπορούν να ελεγχθούν, καθώς έχουν... ονοματεπώνυμο, έγιναν, όποτε παρέστη ανάγκη και οι όποιες τοποθετήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων».


3 σχόλια:

  1. Εχω προσπαθήσει 2 φορές να σχολιάσω το θέμα και 2 φορές το σχόλιο μου δεν έχει γίνει αποδεκτό. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι αν και δεν ανήκω στην παράταξη του Κου Νικολόπουλου και πιθανόν στο παρελθόν ουδέποτε να τον υποστήριζα(ποτέ μη λές ποτέ) θέλω να αναφέρω απο προσωπικές εμπειρίες αλλά και συναδέλφων, έχει δίκιο και η διοίκηση ψεύδεται όσον αφορά τις μεταθέσεις. Μεταθέτουν όποιον θέλουν και όποτε θέλουν και άτομα που έχουν σοβαρούς λόγους να μετακινηθούν, ουδέποτε μετακινήθηκαν. Μπορώ να θέσω ονομαστικά στοιχεία στη διάθεση του Κου Νικολόπουλου. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το παιχνίδι, οποιος κι αν διοικεί αυτόν τον οργάνισμό, για όσο θα υπάρχει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχε δίκιο ο Νικολόπουλος μόνο που οι εξυπηρετήσεις αφορούν πρόσωπα δικού του πολιτικού χώρου: Αν. προϊστάμενος με βαθμό ΣΤ... ΈΛΕΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ τώρα το κατάλαβες; Η διοίκηση που ορίστηκε απο το πασοκ, απο το φόβο της ανικανότητάς της, σήμερα εξυπηρετεί άτομα του χώρου της δεξιάς. Ας μην ξεχνούμε συγγενικό πρόσωπο του διοικητή που σήμερα βρίσκεται στον οαεδ το ... δεν θυμάμαι πότε είχε μπει επι προηγούμενου διοικητή της νδ με σύμβαση ξανά στον οαεδ. Πως τα λέμε αυτά; Α..........ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή