oaednews

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ Απάντηση στις αιτιάσεις Νικολόπουλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι  αιτιάσεις του υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ν. Νικολόπουλου για δήθεν «μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές - μεταθέσεις, αποσπάσεις και τοποθετήσεις - με κομματικά κριτήρια λίγο πριν από τις ...εκλογές»,  εκτός από αβάσιμες είναι και προσβλητικές για τη Διοίκηση, τους υπαλλήλους και τους κοινωνικούς εταίρους που συνδιοικούν τον Οργανισμό.

Ο ΟΑΕΔ τα δύο τελευταία χρόνια έχει κατοχυρώσει, χάρις στην ενεργό και καθημερινή συμμετοχή των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στη Διοίκηση, συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, μακριά και πέρα από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες, με  μοναδικό κριτήριο και σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και την εξυπηρέτηση τόσο των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων. Με αυτό το κριτήριο και  με καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες, που μπορούν να ελεγχθούν, καθώς έχουν... ονοματεπώνυμο, έγιναν, όποτε παρέστη ανάγκη και οι όποιες τοποθετήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων.
Ειδικότερα, για το θέμα των Γενικών Διευθυντών σημειώνεται ότι η διαδικασία επιλογής είναι αρμοδιότητα του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π) (άρθρο 157 του Ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο δεύτερο του Ν.3839/10),  η οποία διεξήχθη κατά τις συνεδριάσεις της 14ης και 20ης Μαρτίου 2012, που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του ΑΣΕΠ και στο οποίο προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου