oaednews

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Για αυτό θα πέσει η Ευρώπη» - Στο 24,4% ανεργία στην Ισπανία

Στο 24,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανίας το α΄τρίμηνο του 2012, από 22,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2011...ενώ άλλοι 365.900 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Είναι εντυπωσιακό ότι συνολικά 5,6 εκ. Ισπανοί βρίσκονται εκτός εργασίας και 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. 


Μάλιστα, η ανακοίνωσε έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής υποβάθμισης από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's κατά δύο βαθμίδες, από το Α στο BBB+, με αρνητικές προοπτικές, ενώ παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, προβλέποντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2012. 

Σχόλιο – Άποψη (GFF) 

Όπως επανειλημμένως έχει σχολιαστεί από το GFF, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που υπάρχουν πλέον στην ευρωζώνη είναι η κατάρρευση της ως αποτέλεσμα των κοινωνικών αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, αν και το βάρος των αναλύσεων και των σχολίων πέφτει στα οικονομικά μεγέθη, πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι μακριά η στιγμή που κάποια κυβέρνηση κράτους μέλους, υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων θα ζητήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου