oaednews

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Manpower: Αρνητικές προσδοκίες για τις προσλήψεις

Στο ναδίρ παραμένουν οι προσοκίες για τις προσλήψεις το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα όπου η ανεργία έχει κτυπήσει κόκκινο και η απλήρωτη εργασία αποτελεί το νέο “trend”. 


Ήδη οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύρια και τους 400.000 προσεγγίζουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον ένα μήνα. Εν μέσω αυτού του εκρηκτικού μείγματος έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ManpowerGroup, δεν αφήνει περιθώρια για εφυσηχασμό παρά το γεγονός ότι κοντά 7 στους 10 εργοδότες σκοπεύουν να διατηρήσουν το προσωπικό τους. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησηςφτάνει στο -13%. Πρόκειται για το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο που οι προσδοκίες προσλήψεων των Ελλήνων εργοδοτών καταγράφονται αρνητικές.
 
Συνολικά, ο Δείκτης προσδοκιών για τις προσλήψεις καταγράφεται αρνητικός και στους εννέα τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται να σημειωθείστον τομέα του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική), όπου ο Δείκτης της Έρευνας διαμορφώνεται στο -18%. 

Ειδικότερα δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των εργοδοτών για την ελληνική αγορά εργασίας κατά το προσεχές τρίμηνο. Ωστόσο το 68% αυτών σκοπεύουν να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους σταθερό μέσα στο διάστημα των επόμενων τριών μηνών. Μόνο το 8% σκοπεύουν να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, και 19% περιμένουν μείωση του συνολικού αριθμού των ατόμων που απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου