oaednews

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ράιχενμπαχ: Πού έχει αστοχήσει η Ελλάδα

Καθώς η Ελλάδα εισέρχεται στον πέμπτο χρόνο οικονομικής ύφεσης και η ανεργία ανέρχεται σε πρωτοφανή επίπεδα, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για να αξιοποιηθεί όλο το δυναμικό των κονδυλίων της πολιτικής συνοχής, αναφέρει η έκθεση της Task Force για την Ελλάδα


Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν την ταχύτερη ανάληψη των κονδυλίων μέσω της αποτελεσματικότερης υλοποίησής τους, την άρση των σχετικών εμποδίων και τη μεγαλύτερη εστίαση σε έργα με σημαντικότερο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, λόγω των σοβαρών δημοσιονομικών και οικονομικών περιορισμών, η χρήση των μέσων της πολιτικής συνοχής πρέπει στο μέτρο του δυνατού να είναι προσαρμοσμένη στην τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας. 

Αιχμές για τους πολιτικούς
Αιχμές στο πολιτικό σύστημα για αθρόα νομοθετική παρέμβαση χωρίς επί της ουσίας εφαρμογή όλων όσων αποφασίζονται, άφησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της Task Force Horst Reichnbach. Για να συμπληρώσει με έμφαση φέρνοντας τη συζήτηση στην εφαρμογή του δευτέρου πακέτου στήριξης, ότι “υπάρχουν αρκετοί τομείς από το δεύτερο πρόγραμμα που θα είναι δύσκολο να υλοποιηθούν. Και για αυτό λέω ότι δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να χαλαρώσει στην υλοποίηση του προγράμματος”.

1 σχόλιο:

  1. ΑΘΡΟΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή