oaednews

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Βαν Ρομπέι για απασχόληση


«Κάνουμε τα πάντα για να τονώσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση κι αυτός παραμένει ο ύψιστος στόχος μας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι στη συνεδρίαση της τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, την ώρα, που η Eurostat ανακοίνωνε ότι, η ανεργία στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 10,7% τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως είπε, η σύνοδος αποτελεί μια επικοδομητική πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των κοινωνικών εταίρων.
Η τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πριν από το εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και θεσμοθετεί τις άτυπες κοινωνικές συνόδους κορυφής που πραγματοποιούνται από τον Δεκέμβριο του 2000.
Απαρτίζεται από ανώτατου επιπέδου εκπροσώπους της εκάστοτε προεδρίας του Συμβουλίου, των δύο επόμενων προεδριών, της Επιτροπής και των κοινωνικών εταίρων.
Ο στόχος της είναι να εξασφαλίζει μια αποτελεσματική συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην εφαρμογή των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου