oaednews

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στη μέγγενη... επικουρικές και κοινωνικά επιδόματα


Σε συνεχές «κούρεμα» θα τίθενται οι επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με υπουργική απόφαση και για τα 42 ταμεία και κλάδους που λειτουργούν σήμερα, όχι μόνο για τα πέντε που θα ενταχθούν στον νέο ενιαίο φορέα, όπως προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι συντάξεις των ταμείων θα αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Εργασίας, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται σε τριμηνιαία βάση και θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές, ώστε να μην εμφανίζεται έλλειμμα, ενώ αποκλείεται κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση:

• τα δημογραφικά δεδομένα,
• τις ασφαλιστικές εισφορές ,
• το αν η σύνταξη θα μεταβιβάζεται στην οικογένεια του δικαιούχου
• και τον συντελεστή βιωσιμότητας κάθε ταμείου.

Μειώνονται 22% όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ - Με υπουργική απόφαση το ψαλίδι στο επίδομα ανεργίας 
Εντωμεταξύ, δεδομένη θεωρείται η μείωση όλων των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΑΕΔ και είναι συνδεδεμένα με το κατώτατο ημερομίσθιο μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας.

Το ύψος του επιδόματος ανεργίας θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το επίδομα δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ και μόνο για κάποιες ειδικές κατηγορίες θα παραμένει στα 461 ευρώ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα 13 επιδόματα που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ μειώνονται, επίσης, κατά 22%, καθώς είναι συνδεδεμένα με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη όπως το οικογενειακό, το ειδικό εποχικό βοήθημα και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας.

Ακόμη στην τροπολογία υπάρχει πρόβλεψη για τους ανέργους ναυτικούς, δημοσιογράφους και τεχνικούς Τύπου. Έτσι μετά από βεβαίωση ανεργίας από τον ασφαλιστικό φορέα οι άνεργοι θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που έχουν οι άνεργοι που διαθέτουν κάρτα του ΟΑΕΔ. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου