oaednews

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΟΑΕΔ: Φοιτητές, φτιάχνουν τα φανάρια



Ο ΟΑΕΔ και οι σπουδαστές του τελικά μπορεί να δώσουν τη λύση στα χαλασμένα φανάρια του κέντρου της Αθήνας. Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ πρότειναν μία κατασκευή οικονομική για το δημόσιο αποδεικνύοντας ότι και τεχνογνωσία διαθέτουν και θέληση. 

Τι κατασκεύασαν οι φοιτητές του ΟΑΕΔ; 
Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ κατασκεύασαν φανάρια που λειτουργούν με χρονοδιακόπτη και κοστίζουν μόνο 150€!
«Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν με την κατασκευή τους ότι ως λαός έχουμε και την θέληση και την τεχνογνωσία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εποχής», αναφέρει ο καθηγητής τους κ. Θεοδώρου.
Στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, οι μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρονικής κ. Θεοδώρου, δημιούργησαν εύκολα, γρήγορα και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, φανάρια τα οποία θα μπορούσαν να βρουν άμεση εφαρμογή στους δρόμους της Αθήνας.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου:
«Οι μαθητές έχουν στήσει μια μικρή βιομηχανική μονάδα, τα προϊόντα της οποίας απαντάνε στις «σειρήνες» της Ευρώπης που θεωρούν τους Έλληνες ανειδίκευτους και τεμπέληδες. Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ αποδεικνύουν με την κατασκευή τους ότι ως λαός έχουμε και την θέληση και την τεχνογνωσία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εποχής».
«Εδώ και 60 χρόνια από την σχολή μας προέρχονται πολλοί τεχνικοί που απορροφούνται από την αγορά εργασίας και βρίσκουν δουλειά σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό όμως που έχουμε πραγματικά ανάγκη εκτός από την υποστήριξη του Οργανισμού μας είναι η στήριξη του κεντρικού φορέα και της πολιτικής ηγεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου