oaednews

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ


                                            
 Με αφορμή τη κατάθεση του σχεδίου νόμου εφαρμοστικός νόμος, αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος  περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας με διευρυμένη τοπική αρμοδιότητα – πολυεθνικές , καθώς  και επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης, θέλουμε να καταγγείλουμε:


·        την απραξία του  προεδρείου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, που ενώ επίκειται η απαξίωση του Οργανισμού μας και παρά τις πάγιες θέσεις μας στα συνέδρια όπου εκφράστηκαν οι κατηγορηματικές αρνήσεις μας να δεχτούμε και να συνεργαστούμε με εταιρίες εκμετάλλευσης εργαζομένων (Π.Δ. 160/99 και νόμος 2956/01),  απουσιάζει δια της σιωπής της!!!!!

·        Την αδράνεια τους και την απουσία ακόμα και μιας ανακοίνωσης για τους εργαζομένους που αγωνιούν και επικοινωνούν με όλους μας για να μάθουν το «τι μέλλει γενέσθαι», ιδιαίτερα σήμερα που η πρόταση του Οργανισμού περιλαμβάνει περικοπή 35% των οργανικών μας μονάδων. Τουλάχιστον ένα οργανόγραμμα θα έπρεπε να έχει τεθεί υπόψη του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού οργάνου, που είναι η Ομοσπονδία των Διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού. Ρωτάμε λοιπόν γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες παραμένουν και ποιες καταργούνται ώστε να ενημερώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και αυτά με τη σειρά τους, τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές; Εάν δεν γνωρίζουν είναι τουλάχιστον αδιάφοροι , εάν γνωρίζουν και δεν ενημερώνουν, δεν υπάρχουν λόγια !!!!!!!!!!!!!

Επειδή  λοιπόν θεωρούμε η Ομοσπονδία μετέβαλλε άποψη (κατά το παρελθόν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετέφερε τις θέσεις του οργάνου στη διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων – για τις εταιρίες προσωρινής απασχόλησης και τον τεμαχισμό του Οργανισμού, το 2001), ζητάμε έκτακτο συνέδριο Ομοσπονδίας με σκοπό να ενημερωθούν όλα τα μέλη, με σκοπό να επαναβεβαιώσουμε τις θέσεις μας για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!!

Και για να μην μας πούνε τώρα πως δεν είναι καιρός για συνέδριο, εάν κάποιοι έχουν μεταβάλει άποψη, να τοποθετηθούν δημόσια!!











Το πρωτοβάθμιο σωματείο της Αθήνας, στο οποία είμαστε μέλη, επωμίστηκε πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που είναι ο ρόλος του, παλεύοντας να βρει λύσεις για όλα τα θέματα , οικονομικά και θεσμικά, προκειμένου να ανακουφίσει τους συναδέλφους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το αίτημά μας για πάγωμα-συμψηφισμό ή επιμήκυνση δανείων που έχουν χορηγηθεί από τον Οργανισμό σε υπαλλήλους για τα οποία δεν έχουμε καμία ενημέρωση.

Επειδή πιστεύουμε πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες,  καλούμε σε συσπείρωση και επαγρύπνηση τους συναδέλφους, κόντρα στους εφησυχασμούς!!!!!!!!!!!!!!!!!

                                                

Με εκτίμηση


            Φωτεινή Θεολόγου                 Δημήτρης Παπαοικονόμου



      Γενική Γραμματέας Π.Ε.Υ.                                      Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου