oaednews

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ


Την έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία μειώνεται δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προανήγγειλε σήμερα από την Βουλή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφερόμενος ειδικά στα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση έχει ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι
μειώνονται οι δόσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ότι επίκειται η έκδοση της απόφασής , με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση των δόσεων αυτών από το μηνιαίο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
«Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος», τόνισε.
Όπως τόνισε σε συνεργασία με τα τραπεζικά ιδρύματα η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων των δανείων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα και να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα.
«Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν πρόβλημα», είπε ο υπουργός.
(Αναδημοσίευση από http://www.hbnews.gr/permalink/125030.html)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου