oaednews

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Υ. ΟΑΕΔ


Με αφορμή τον άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης και συρρίκνωσης που διατρέχει ο ΟΑΕΔ, εξ αιτίας της αποδυνάμωσής του από προσωπικό σε μια εποχή που η Ανεργία δεν φαίνεται να έχει τέλος, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό αποφάσισαν να κάνουν μια ύστατη προσπάθεια προκειμένου να πείσουν την Πολιτική Ηγεσία να λάβει δραστικά και άμεσα μέτρα.

 Συγκεκριμένα, μετά το ναυάγιο της ενίσχυσής μας, με την υλοποίησης 360 προγραμματισμένων μετατάξεων από άλλους Φορείς, στις αρχές του 2011 και έπειτα από την άκαιρη  φυγή τους με πρόωρη συνταξιοδότηση παραγωγικότατων υπαλλήλων, εξ αιτίας των κακών χειρισμών της εφαρμογής του συνταξιοδοτικού, ήρθε η Εργασιακή Εφεδρεία να μας δώσει τη χαριστική βολή, με αποτέλεσμα σήμερα οι Μονάδες εξυπηρέτησης του κοινού να έχουν, στην κυριολεξία, μετατραπεί σε παθητικές Υπηρεσίες απλής διεκπεραίωσης αφού οι σχεδιασμοί για την εφαρμογή προγραμμάτων απασχόλησης που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.
 Θεωρούμε αδιανόητο, σε μια τέτοια κρίση, ο ΟΑΕΔ, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Φορέας για την εξυπηρέτηση του αδύνατου πολίτη, κατ’ αρχάς να μην είχε περιληφθεί στις εξαιρέσεις της Εφεδρείας, όπως επιμέναμε και κυρίως να συνεχίζουν να τον αφήνουν στην τύχη του, χωρίς καμία πρόβλεψη ή σχεδιασμό, για ενίσχυσή του με προσωπικό, παρ’ ότι και ο πλέον αφελής γνώριζε από καιρό την αυξητική πορεία της ανεργίας.
 Αναρωτιόμαστε αν ο Έλληνας πολίτης που καθημερινά επισκέπτεται τις Υπηρεσίας μας, αναζητώντας το τελευταίο καταφύγιο και ίσως την τελευταία ελπίδα για μια λύση στο πρόβλημά του, τουλάχιστον δικαιούται μια ουσιαστική και κυρίως αξιοπρεπή συναλλαγή, χωρίς εκνευρισμό και καθυστερήσεις.
Μετά τα παραπάνω, προχωρούμε σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την 1η και 2α Δεκεμβρίου, διεκδικώντας άμεσα:
 ● Την ενίσχυσή μας με προσωπικό από άλλους Φορείς, τουλάχιστον 30% επιπλέον των υπηρετούντων (με μετακίνηση ή μετάταξη).
    ●  Καμιά απόλυση ή Εφεδρεία εργαζομένου μας.
●  Την εξαίρεση του ΟΑΕΔ από την Εφεδρεία λόγω ειδικών συνθηκών (αύξηση ανεργίας).
●   Καμιά συγχώνευση του Οργανισμού μας με άλλους.
●   Καμιά περαιτέρω περικοπή των αποδοχών μας.
     Τέλος, επικαλούμενοι τη μαρτυρία των πολιτών που επισκέπτονται τις Υπηρεσίες μας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και βιώνουν καθημερινά τις πρωτόγνωρες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να προσφέρουμε μια αξιοπρεπή εξυπηρέτηση, κάνουμε έκκληση σε όλη ανεξαιρέτως την πολιτική Ηγεσία: Κυβέρνηση, Βουλευτές και γενικά οιονδήποτε μπορεί να συμβάλει για μια άμεση λύση, να σκύψουν στο πρόβλημα του ΟΑΕΔ γιατί ουσιαστικά είναι σαν να σκύβουν στο πρόβλημα του ταλαιπωρημένου συνανθρώπου μας. 
 

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λόγια αλλά η συμμετοχή των ταλαιπωρημένων και μελλοντικά αποδεκατισμένων υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, στην σημερινή απεργία είναι ότι πιο αίσχος έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια.
    Η αιτιολογία του "δεν υπάρχουν χρήματα" ή η πιο χαζή"έχει δουλειά η υπηρεσία" δεν πιάνει.
    Ολοι έχουν ανάγκες αλλά αποδεικνύεται , ελάχιστοι έχουν "πιστεύω" , "ιδανικά" και ηθική.
    Λυπάμαι συνάδελφοι δεν γίνονται έτσι οι αγώνες ούτε κερδίζονται τα αιτήματα. Ελάχιστη η παρουσία του συλλόγου και του σωματείου. Λυπάμαι.Οι δε κινητοποιήσεις, ακίνητες. Για να δούμε αύριο στο υπουργείο!!!!!!Το ξαναλέω: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ "ΓΛΥΦΕΤΕ" ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!! ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ, ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!!!ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΦΥΣΙΚΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΟΑΕΔΙΤΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ CIA........
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΟΧΩΡΙΑ..ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΡΟΥΜΦ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ & ΑΠΟΨΗ? ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ) ΑΛΛΑ..ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ? Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ? ΜΕ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΟΙΡΑ..ΥΠΕΥΘΥΝΑ..Α ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 8:44 ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ..ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ? Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ Σ ΑΦΟΡΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή