oaednews

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Γ. Κουτρουμάνης: «Οι λύσεις κατά της ανεργίας δεν είναι εύκολες»

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, στόχος μας είναι να μπει ένα πραγματικό ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας», τονίζει με δήλωσή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ», ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης με αφορμή την ανακοίνωση 27 νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης με 310.000 ωφελούμενους.

Ο κος Κουτρουμάνης παραδέχεται ότι «οι λύσεις δεν είναι εύκολες», τονίζοντας πως οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας μπορεί να δώσει μόνο η ανάπτυξη και η επίλυση των προβλημάτων στην πραγματική οικονομία. Ο Υπουργός Εργασίας, σημειώνει πως έως τότε επικεντρώνεται σε μέτρα ανακούφισης, όπως τα προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και όσα σχεδιάζονται, συνολικού ύψους 4,6 δις ευρώ, που απευθύνονται σε 1,1 εκατομμύρια ωφελούμενους.




«Παράλληλα, για την εξασφάλιση της άμεσης πρόσβασης του ωφελούμενου στην κατάρτιση και την απασχόληση δημιουργούμε την επιταγή επανένταξης (voucher), ενώ αυξάνουμε το επίδομα κατάρτισης από τα 2 στα 5 ευρώ την ώρα. Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση των ωφελουμένων δημιουργούμε κέντρο ενημέρωσης ανέργων και εργαζομένων, τόσο μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.step.gov.gr, όσο και μέσα από την τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι προσπάθειές μας, όμως, δε σταματούν εδώ. Ήδη ξεκινάμε να σχεδιάζουμε και νέα προγράμματα. Στόχος μας η συνεχής ροή προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης και της κατάρτισης, προκειμένου να μπει ένα πραγματικό ανάχωμα στην αλματώδη αύξηση της ανεργίας, στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύει η χώρα μας», παρατηρεί ο Υπουργός, επιχειρώντας να υποδείξει τα μέσα εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων ευκαιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου