oaednews

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επιταγή (voucher) Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Σκοπός της παρούσας δράσης είναι να υποστηριχθούν οι κοινωνικά ασθενέστεροι καταρτιζόμενοι στα Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αλλά και να προσανατολιστούν οι καταρτιζόμενοι σε ειδικότητες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που υπηρετούν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και κατά συνέπεια προσφέρουν καλύτερες προοπτικές απασχόλησης.
 Η «επιταγή» είναι ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως στους δικαιούχους, σε δύο δόσεις. Το ποσό αυτό ισούται με τα δίδακτρα δύο εξαμήνων, που καταβάλουν οι καταρτιζόμενοι σε Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης. .Στοιχεία προγράμματος

Κατάσταση: Ανοικτό

Ομάδες στόχος: Σπουδαστές ΙΕΚ , Νέοι/ες , Οριζόντια Δράση

Εξειδίκευση Ομάδας Στόχου: Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορήγηση της επιταγής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης έχουν όλοι οι καταρτιζόμενοι, έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της Ε.Ε., καθώς και νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν εγγράφει σε οποιοδήποτε από τα εξάμηνα κατάρτισης για τις ειδικότητες τεσσάρων (4) και δύο (2) εξαμήνων σε όλα τα Δ.Ι.Ε.Κ. και Ι.Ι.Ε.Κ. της χώρας. Η επιταγή θα χορηγείται σε 14.000 καταρτιζόμενους το χρόνο οι οποίοι θα επιλέγονται με κριτήρια κοινωνικά, εισοδηματικά και γεωγραφικά αλλά και βάσει της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Υπουργείο: Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Φορείς διαχείρισης: Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ)

Είδος παρέμβασης: Τεχνικό-Επαγγελματική Εκπαίδευση

Πηγή χρηματοδότησης: ΕΠ "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

Κόστος Προγράμματος: 44.000.000,00 €

Σύνδεσμος: http://www.voucher-iek-ggdvm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου