oaednews

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σαχινίδης προς υπουργεία: Κόψτε νερό, ρεύμα, τηλέφωνα και υπερωρίες

Η κυβέρνηση εστιάζει την προσπάθεια της στη μείωση των δαπανών του δημόσιου τομέα προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα. Έτσι σήμερα με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στα υπουργεία για δραστικές περικοπές σε υπερωρίες, επιχορηγήσεις και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκια ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012.





Η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη υπενθυμίζει στα υπουργεία ότι πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος κατά την υποβολή των προτάσεων τους για τον νέο προϋπολογισμό.



Πιο αναλυτικά οι υπουργοί καλούνται να καταρτίσουν τα προσχέδια προϋπολογισμών των υπουργείων τους προχωρώντας σε περικοπές στις υπερωρίες και τις επιχορηγήσεις, αξιοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία των εποπτευόμενων φορέων και μειώνοντας κατά 20% τις δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκια.



Για το «μαχαίρι» στις μισθολογικές δαπάνες ο Φίλιππος Σαχινίδης ζητά:



• Εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις εντός του 2011 αντί του λόγου 1 προς 5, ενώ από το 2012 εφαρμόζεται η σχέση μία πρόσληψη και κάθε πέντε αποχωρήσεις.



• Αναστολή μισθολογικής ωρίμανσης (αύξηση βασικού μισθού).



• Το κίνητρο απόδοσης περικόπτεται κατά 50%



• Οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού για το 2011 περιορίζονται στο 50% ενώ από το 2012 οι αντίστοιχες εγκρίσεις περιορίζονται επιπλέον κατά 10% αυτών του 2011.



Για τις λειτουργικές δαπάνες το υπουργείο Οικονομικών ζητά να εφαρμοστούν:



• Μείωση των δαπανών για υπερωρίες μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες, καθώς και μείωση του ανώτατου ορίου πραγματοποίησης ωρών απογευματινής απασχόλησης.



• Εξορθολογισμός καταναλωτικών δαπανών, δαπανών για ενοίκια (μείωση κατά 20%), δαπανών για φως, νερό, τηλέφωνο κλπ



• Περιορισμός των κονδυλίων για επιχορηγήσεις καθώς συγχωνεύσεις και καταργήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα το σημαντικό περιορισμό.

• Εξορθολογισμός κοινωνικών δαπανών.



• Εξοικονόμηση δαπανών του τομέα υγείας, καθώς και εξορθολογισμός της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.



• Μειώσεις δαπανών για την άμυνα



Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι εποπτευόμενοι φορείς που περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, πρέπει να καταρτίσουν συνοπτικό σχέδιο προϋπολογισμού για το οικον. έτος 2012, το οποίο θα υποβάλουν στα Υπουργεία, μέχρι τις 9/9/2011.



Τα υπουργεία θα συγκεντρώσουν τους συνοπτικούς προϋπολογισμούς των φορέων και θα τους αποστείλουν μέχρι τις 15/9/2011, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου