oaednews

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ανεργία:Ουρά ενός... οικοδομικού τετραγώνου

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
Σε έναν χρόνο ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ αυξήθηκε κατά 100.000

Εξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό Ακρωνος
Εξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό Ακρωνος
Ουρές σχηματίστηκαν χθες έξω από τον ΟΑΕΔ, με τους ανέργους να "περικυκλώνουν" τα τοπικά υποκαταστήματα για να εγγραφούν ή να ανανεώσουν τις κάρτες τους. Η εικόνα έξω από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού είναι αποκαλυπτική για το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες άνεργοι, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά εν μέσω κρίσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως έξω από τον ΟΑΕΔ στο Παγκράτι η ουρά ξεκινούσε από την οδό Υμηττού και κάλυπτε σχεδόν όλη την οδό Ακρωνος (δηλαδή ένα οικοδομικό τετράγωνο). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τριών τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσουν "ρολά" τα υποκαταστήματα του Οργανισμού. Ετσι πολλοί ήταν οι άνεργοι που έσπευσαν χθες στα τοπικά γραφεία και περίμεναν υπομονετικά στην ουρά να... ανοίξουν οι πόρτες για να ρυθμίσουν μια σειρά εκκρεμών θεμάτων (π.χ. να εγγραφούν, να πάρουν κάποια βεβαίωση, να ανανεώσουν την κάρτα τους).
Η μαζική αυτή προσέλευση στα γραφεία του ΟΑΕΔ οφείλεται στην... ανοδική πορεία του ποσοστού της εγγεγραμμένης ανεργίας. Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων αυξήθηκε κατά 100.000, εξέλιξη που απεικονίζει το νέο "τοπίο" που διαμορφώνεται πλέον στην αγορά εργασίας. Οσον αφορά στο επίδομα, αυτό παραμένει καθηλωμένο στα 461,5 ευρώ (και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε μέλος της οικογένειας).

1 σχόλιο:

  1. -Τι μοιράζουν εδώ;
    -Ε, παλληκάρια, κάντε μου λίγο χώρο και μένα
    -Κύριος, στη σειρά σας παρακαλώ!
    -Με συγχωρείτε, το λεωφορείο περιμένετε και εσείς;
    -Μιλάει κανείς;
    -Ναι, ο Γιώργος είναι και διαλέγει τον ένα εργαζόμενο ανά οικοδομικό τετράγωνο (πυκνοκατοικημένης περιοχής, εννοείται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή