oaednews

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Κουκουλοφόροι-Λομπίστες εργοδότες, θέλουν μισθούς Βουλγαρίας! Το ξεκουκούλωμα δεν θ αργήσει


Για τα εργασιακά, στην εκπομπή με το Δήμο Βερύκιο και το Δημήτρη Σταυρόπουλο:
Μιχάλης Χάλαρης,  Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ



Για την πρόταση στους εργαζομένους της ΝΕΛ και την εκ περιτροπής εργασία:

«Είναι νόμιμο. Θίγεται ένα μεγάλο θέμα, αυτό των ευέλικτων μορφών εργασίας. Ισχύει από το 1999 στη χώρα μας, από όταν ήταν ο κος Παπαϊωάννου υπουργός Εργασίας. Απλώς τώρα γίνεται αλόγιστη ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που έχει ο εργοδοτικός κόσμος.
Η εκ περιτροπής εργασία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, δεν απαιτείται ολόκληρη διαβούλευση. Ο εργοδότης σε αυτή τη μορφή εργασίας, έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε ανατροπή της σύμβασης με μονομερή απόφασή του. Εργασία για μία ημέρα την εβδομάδα με συναίνεση εργαζόμενου- εργοδότη είναι της τάξεως του 3%. Η πλειοψηφία , το 60% δουλεύει τετραήμερο και αντιστοιχεί σε όλους μία μείωση  του μισθού της τάξεως του 39%».
Για την ανεργία:
«Από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι στο 17%. Απ’ όλες τις έρευνες προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν την αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας, την οποία αναζητούν στην εργασία και λιγότερο τους ενδιαφέρουν οι οικονομικές απολαβές. Αυτό μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ξέρουμε ότι ο εργαζόμενος είναι ο ασθενέστερος σε αυτή τη διαπραγμάτευση».
Για τις δηλώσεις της Λ. Κατσέλη περί ‘’κουκουλοφόρων’’ επιχειρηματιών, οι οποίοι συνομιλούν με την τρόικα και ζητούν πιο σκληρά μέτρα:
«Όλα αυτά είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού και διασποράς. Σίγουρα ξέρουμε με ποιους συνομιλεί η τρόικα και ό, τι μέτρα ζητάει να παρθούν,  ποιος κρύβεται από πίσω. Είναι οι λομπίστες των εργοδοτών, οι οποίοι θέλουν να πάνε σε ένα μοντέλο διαφορετικό εργασίας στη χώρα μας, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί.  Οι λομπίστες θέλουν να πάμε σε επίπεδα Βουλγαρίας.
Οι κοινωνικοί εταίροι ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΕ, κρατάνε μία πολύ καλή στάση υπέρ του εργαζόμενου. Οι λομπίστες θα μπορούσαν να προέρχονται από μεμονωμένα μέλη κάποιων εργοδοτικών οργανώσεων, από κάποιες εργοδοτικές οργανώσεις,  οι οποίες ιδρύθηκαν το τελευταίο διάστημα και εκφράζουν συγκεκριμένους χώρους.
Το κάδρο μπήκε. (Η κουκούλα) θα βγει το κατάλληλο χρονικό σημείο και από αυτόν που πρέπει να βγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου