oaednews

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΟΑΕΔ -ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Οι επιπτώσεις της εργασιακής εφεδρείας στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΑΕΔ θα είναι μεγάλες, εκτίμησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «ΣΚΑΪ Τώρα» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Όπως είπε, θα φύγουν τα πιο έμπειρα στελέχη. 

6 σχόλια:

  1. Και λιγες μερες πριν , ελεγε οτι δεν θα φυγει κανενας , οτι ειμαστε πολυ λιγοι , οτι δεν φτανουμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , να αντιδρασουμε.Με ΟΛΑ τα μεσα.Γιατι αυτος ειναι ο σημαντικοτερος αγωνας που θα δωσει η γενια μας.Ο αγωνας που θα μας επιτρεψει ή οχι να κοιταξουμε τα παιδια μας στα ματια.
    Σημερα θα απολυσουν τον συναδελφο απο το διπλανο γραφειο και αυριο εμας.Και τοτε , δεν θα ειναι κανεις στο διπλανο γραφειο για να αντιδρασει.Γι αυτο δεν πρεπει να τους επιτρεψουμε να διωξουν κανεναν.Γιατι , αν διωξουν , ΕΜΕΙΣ θα τους το εχουμε επιτρεψει.Κι αν γινει η αρχη ...
    Κ. Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχει καμμια σημασια αν ειναι κανεις "δεξιος" ή "αριστερος".Αν τους ψηφισε ή οχι.Το μονο που εχει σημασια , ειναι να τους εμποδισουμε.Να μην τους αφησουμε να καταστρεψουν τη ζωη κανενος συναδελφου.Να ειμαστε υπερηφανοι οταν αργοτερα , κανουμε τον απολογισμο μας.Τον απολογισμο της στασης μας.Στον εαυτο μας , στα παιδια μας.Θα τους πουμε οτι "γλυτωσαμε 100 ευρω απο τις απεργιες που δεν καναμε" ή οτι παλεψαμε , για τον συναδελφο , για να μπορει κι εκεινος να ταισει τα παιδια του και γι αυτο τους "στερησαμε" 100 ευρω ? Θα ειμαστε υπερηφανοι για τη σταση μας ή δεν θα μπορουμε ουτε να κοιταχτουμε στον καθρεφτη οταν απολυσουν τους ανθρωπους που δουλευουν μαζι μας τοσα χρονια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κατάφερες εως τώρα. Εδιωξες με τον τρόπο σου παλιους ωρομισθίους των ΕΠΑΣ για να προσλάβεις ιδιωτες επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αντισυνταγματική και παράνομη χαρακτηρίζει την εργασιακή εφεδρεία ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ Άρις Καζάκος, ο οποίος ανέλαβε να εξετάσει το ζήτημα για λογαριασμό του ΕΚΘ. «Η εργασιακή εφεδρεία, είναι μια αργή απόλυση, είναι ο φερετζές της απόλυσης, που χάνει κανείς τη δουλειά του και για ένα χρόνο παίρνει το 60% του μισθού του (επίδομα ανεργίας), ενώ μπαίνει και σε λίστα υποψήφιος για επαναπρόσληψη» ανέφερε.
    Ο κ. Καζάκος τόνισε πως πρόκειται για ομαδικές απολύσεις, οι οποίες αντιβαίνουν στο κοινοτικό δίκαιο. «Το κοινοτικό δίκαιο δεν μπορεί να το παρακάμψει κανείς ούτε καν με την επίκληση του συντάγματος» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
    Όπως είπε, ο ουσιαστικός λόγος που είναι παράνομη η εργασιακή εφεδρεία είναι ότι οι απολύσεις αυτές γίνονται χωρίς τις εγγυήσεις του δικαίου των απολύσεων, διότι η θέση σε εφεδρεία δεν συνδέεται με την καταβολή αποζημίωσης."
    http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=65980...

    ΑπάντησηΔιαγραφή