oaednews

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ανεργία πλήττει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων




Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας, η ανεργία και οι επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα εξετασθούν σήμερα, Τρίτη, στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στην Επιτροπή θα παραστούν ο Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας, ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κ. Σάββας Ρομπόλης και η Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος, κυρία Δάφνη Νικολίτσα.


Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ρομπόλης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η ανεργία το 2011 θα ανέλθει στο 22% με τον συνολικό αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.150.000 άτομα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει πως η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2011 και θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει το 15%. Μάλιστα, αναλυτές της κεντρικής τράπεζας έχουν τονίσει δημοσίως πως εάν συνεχισθούν οι τάσεις του τελευταίου τριμήνου του 2010, η ανεργία εφέτος μπορεί να φθάσει και το 16,5%.

Μιλώντας σήμερα , Τρίτη, στο Βήμα 99,5FM ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος επεσήμανε πως η αύξηση της ανεργίας έχει δυσμενής επιπτώσεις και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτηριστικά τόνισε πως στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011 τα έσοδα του ΙΚΑ καταγράφουν σε ετήσια βάση μείωση 11%.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου