oaednews

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ


Θα αρθούν οι μισθολογικές αδικίες των δημοσίων υπαλλήλων!


Την πρόθεσή του να αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν στο σημερινό μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, δεν είναι δυνατόν δύο δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με το ίδιο ακριβώς επίπεδο εκπαίδευσης και πορεία, και να παίρνουν τελείως διαφορετικούς μισθούς.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ή άρση των μισθολογικών αδικιών, αν θα γίνει άμεσα ή με μια μεταβατική περίοδο, θα συζητηθεί. Το σημαντικό, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να γίνουν μία σειρά από διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες και θα συγκρατήσουν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, αλλά και κυρίως θα το εξορθολογίσουν και θα βάλουν ένα αίσθημα δικαίου και μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και ανάμεσα στην υπόλοιπη κοινωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους.

2 σχόλια:

  1. Όπως οι καλόγεροι του Βυζαντίου έπαιρναν το κρέας και ,ευλογώντας το, το βάφτιζαν χόρτα ή ελιές, για να το κάνουν νηστίσιμο, έτσι κι οι εκπρόσωποι του πολιτικού μας συστήματος μας σερβίρουν το ευτελές και το βαφτίζουν δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αλλά η λέξη "δικαιοσύνη" έχει υποστεί συνεχιζόμενη κακοποίηση από όλους αυτούς που, ενώ μας οδήγησαν εδώ, επαγγέλονται τώρα τη σωτηρία μας. Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο ανάμεσα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πλέον, η πατρίδα μας και την έλλειψη στοιχειώδους ηθικού υπόβαθρου στο πολιτικό μας σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτος με τον greek shark, μιλάμε για ευτελισμό του δημόσιου βίου. Αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή τωρα το παίζουν εθνοσωτήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή