oaednews

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

OOΣΑ: Μειώθηκε τον Ιανουάριο, για δεύτερο μήνα, η ανεργία




Στο 8,4% υποχώρησε τον Ιανουάριο η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ, μειωμένο κατά 0,1% σε σχέση με το Δεκέμβριο.
Η ανεργία μειώνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2010 κυμάνθηκε γύρω στο 8,5% με το μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 8,6%, να καταγράφεται το Νοέμβριο του 2010.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποίησαν ορισμένες χώρες, και τον Φεβρουάριο συνεχίζεται η υποχώρηση της ανεργίας. Ειδικότερα στις ΗΠΑ φθάνει στο 8,9%, μειωμένο κατά 0,1% ενώ στον Καναδά παρέμεινε στάσιμο στο 7,8%.

Τον Ιανουάριο σημειώνεται πτώση της ανεργίας τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στους «27», με την πορεία του μέσου όρου να αντανακλά, κυρίως τις εξελίξεις στη Γαλλία και τη Γερμανία, όπου η ανεργία μειώθηκε κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας στο 9,6% και 6,5% αντίστοιχα.

Ελαφρά πτώση σημειώθηκε και στο Βέλγιο, την Τσεχία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο και Μεξικό. Σε αντίθεση η Αυστρία, η Κορέα,  η Σλοβενία και η Σουηδία ήρθαν αντιμέτωπες με ελαφρά αύξηση της ανεργίας ενώ στην Ιταλία και την Ιαπωνία παρέμειναν τα ποσοστά αμετάβλητα στο 8,6% και 4,9% αντίστοιχα.

Σε απόλυτα μεγέθη τώρα, ο αριθμός των ανέργων στο σύνολο των χωρών του ΟΟΣΑ έφθανε τον Ιανουάριο στα 45,4 εκατ. άτομα, και ήταν μικρότερος κατά 1,8 εκατ. έναντι του Ιανουαρίου του 2010 αλλά μεγαλύτερος κατά 14,5 εκατ. έναντι του Ιανουαρίου του 2008.

kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου