oaednews

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σαλόνι εργασίας διοργάνωσε γάλλος άνεργος!



Έναν ευφάνταστο, πλην δαπανηρό, τρόπο αναζήτησης εργασίας υιοθέτησε ένας άνεργος Γάλλος. Ο Αλέν Γκιτόν σκέφτηκε να συναντήσει ο ίδιος τους «υποψήφιους» εργοδότες του διοργανώνοντας «σαλόνι εργασίας» με μοναδικό συμμετέχοντα τον εαυτό του!«Αναζητάτε διευθυντή μάρκετινγκ; Ελάτε να με συναντήσετε στις 8 Φεβρουαρίου» έγραφε το μεγάλο πανό που διαφήμιζε το ιδιότυπο «Σαλόνι» σε εκθεσιακό χώρο σε προάστιο του Παρισιού.
Ο 44χρονος Γάλλος, διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, παραμένει άνεργος εδώ και επτά μήνες αναζητώντας εργασία σχετική με το μάρκετινγκ. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Le Monde», έχει στείλει αμέτρητα βιογραφικά και έχει παρακολουθήσει ήδη αρκετές «ημερίδες καριέρας», όπου συμμετέχουν μεγάλες επιχειρήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση, οι εργοδότες τον ενημέρωναν ότι «η θέση καλύφθηκε», αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπήρξε καν αρνητική απάντηση.
«Ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα στις 3 Ιανουραρίου»,
λέει ο ίδιος στη Monde. Στην αρχή έφτιαξε μια ιστοσελίδα και την αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση με το εύγλωττο όνομα http://www.me-recruter.com/ («www.προσλάβετέ-με.com»). Στη συνέχεια, δικτυώθηκε μέσω του Facebook και νοίκιασε το περίπτερο 8 του εκθεσιακού κέντρου Porte de Versailles στο Παρίσι. Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ημέρα, η περιφερειακή λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας που περνά έξω από το εκθεσιακό κέντρο είχε γεμίσει με αφίσες που διαφήμιζαν την «ημέρα πρόσληψης του Αλέν Γκιτόν».
Ο ίδιος παραδέχεται ότι η διοργάνωση θα του είχε στοιχίσει 70.000 ευρώ. Όμως στην πραγματικότητα, δεν ξόδεψε περισσότερα από 1000 ευρώ, χάρις στην ευγενική χορηγία«ευκατάστατων φίλων» του των οποίων αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητα.
«Ήθελα να δείξω ότι είμαι δημιουργικός. Και είναι σίγουρο ότι με το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από την ιδέα, προσέλκυσα εκατοντάδες ενδιαφερόμενους εργοδότες. Κάποιοι θα με απορρίψουν, άλλοι όμως, ίσως με επιλέξουν. Είναι ασφαλώς πιο αποτελεσματικό από το να στέλνεις βιογραφικά» τονίζει ο ίδιος.
Η αποτελεσματικότητα του αντισυμβατικού εγχειρήματος θα κριθεί τις επόμενες μέρες και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνεντεύξεις με τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Προς το παρόν, αυτό που έμεινε στον Γκιτόν, είναι η ηθική ικανοποίηση που έδωσε η κίνησή του σε άλλους ανέργους. «Έλαβα πολλά μηνύματα από ανέργους που μου εκφράζουν ευχαριστίες, διότι τους ανύψωσα το ηθικό. Τίποτε άλλο για την ώρα. Ακόμα και για αυτό άξιζε τον κόπο», ομολογεί ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου