oaednews

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η ΓΣΕΕ για την Ανεργία


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το Δεκέμβριο του 2010 η ανεργία έφθασε το 14,8%. Οι άνεργοι αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 κατά 4,6% (10,2%). Βέβαια η πραγματική ανεργία είναι σημαντικά υψηλότερη από τη στατιστική ανεργία.

Η ΓΣΕΕ και τα Συνδικάτα απαιτούν και διεκδικούν μέτρα τόνωσης της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ! Απαιτούν ενίσχυση των εισοδημάτων (μισθών , ημερομισθίων, συντάξεων ) για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Απαιτούν και διεκδικούν την εφαρμογή μιας αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής στη χώρα μας και στην Ευρώπη, η οποία δεν θα «γεννάει» ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση αλλά ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή.



Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας απ’ τις «δαγκάνες» του μνημονίου, την ύφεση και την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου