oaednews

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Βροχή καταγγελιών για παρατυπίες στο Μητρώο της ΔΥΠΑ

 

ΜΗ(Ν) ΤΡΩ(Σ) (Μ)Ο(ΡΙΑ), Δ.ΥΠ.Α.

˅ Η διοικητική  διαδρομή της αυθαιρεσίας και παρατυπίας,

 

˅ Αποφάσεις και πρακτικές  «Υποσταθμαρχών», συγγνώμη Υποδιοικητών,

στα όρια της «αντιποίησης αρχής» και της «κατάχρησης εξουσίας»

 

˅ Τώρα παρέχεται   και αναγνώριση ή/και απόρριψη Πανεπιστημιακών Τίτλων και πάσης φύσεως Πτυχίων του Ελληνικού Δημοσίου  από το Υποσταθμαρχείο  «Κομματικοί προφέσορες   παρα-Δ.ΥΠ(Λ).Α.  Α.Ε.»

Ο σπουδαίος και αποτελεσματικός αγώνας που γίνεται στη Δ.ΥΠ.Α. τα τελευταία χρόνια για τη μείωση της ανεργίας, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, τη διαφάνεια, την εκπαίδευση χιλιάδων πολιτών σε διάφορους τομείς, την πολύ-επίπεδη άρση του κοινωνικού αποκλεισμού ανέργων και  οικονομικά ή/και  φυσικά αδύναμων πολιτών και οικογενειών, και ο σπουδαιότερος αγώνας πάντων, η άρση βαθιά ριζωμένων στερεοτύπων και αρνητικών προκαταλήψεων για την ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αξία των   Τεχνικών Επαγγελμάτων, των Εμπειροτεχνών-Καλλιτεχνών   και για τα Επίπεδα Σπουδών, είναι θλιβερό να αμαυρώνεται τόσο βάναυσα και άδικα από επιπόλαιες Αποφάσεις και Πρακτικές Υποδιοικητών, στα όρια των νόμων και του Συντάγματος της Ελλάδας και του Κοινοτικού Δικαίου, εγκεκριμένες (;) και από το Δ.Σ. της Δ.ΥΠ.Α.(;)  

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Διαδικασία προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού (Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών) στα Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης Δ.ΥΠ.Α. Κατάθεση ερώτησης

 Τη Διαδικασία προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού (Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών) στα Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης Δ.ΥΠ.Α. έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στη Βουλή το χάος με τις πλατφόρμες στη ΔΥΠΑ: Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα ΔΥΠΑ

 Η «αριστεία» της κυβέρνησης τα έκανε θάλασσα με την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εκπαιδευτικούς

Ερώτηση 22 βουλευτών  με πρωτοβουλία Μ. Ζαμπάρα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κατέθεσαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Ζαμπάρας, και άλλοι 21 βουλευτές. Το θέμα αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

Για μία ακόμη φορά, η «αριστεία» της κυβέρνησης αποδεικνύεται κενή περιεχομένου. Αυτή τη φορά, η ταλαιπωρία αφορά τους εκπαιδευτικούς που προσπάθησαν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους μέσω της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ.

Αν και τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν οι πίνακες εκπαιδευτικών για τα ΕΠΑΣ-ΣΑΕΚ και τα ΚΔΒΜ στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, δεν δόθηκε καμία δυνατότητα για υποβολή ενστάσεων. Επιπλέον, ενώ ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τις σχολές προτίμησής τους, τα κενά στις θέσεις δημοσιεύθηκαν μόνο μετά το κλείσιμο των δηλώσεων!

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις συνεχείς προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με τη ΔΥΠΑ και να καταγγείλουν την κατάσταση, δεν έλαβαν καμία απάντηση. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται “στον αέρα”, χωρίς το δικαίωμα ένστασης ή την κατάλληλη ενημέρωση για τις θέσεις.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, για άλλη μια φορά, στην «επιτελικότητα» της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Eργαζόμενοι σε συσκευασία δώρου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 Σε συνέχεια της χθεσινής μας παρέμβασης για τους ΒΝΣ της ΔΥΠΑ στην Αττική, η Διοίκηση αντέδρασε όντως ακαριαία. Μόνο που η αντίδραση της Διοίκησης φανερώνει την ουσία του προβλήματος. Διαβάστε τώρα πως και ποιοι έλυσαν το πρόβλημα και προβληματιστείτε!!!!


Οι εργολάβοι τηλεφωνούν στους ΒΝΣ και τους ενημερώνουν ότι για σήμερα, που δεν θα έχουν καθαριότητα, θα τους κάνουν δώρο από έναν υπάλληλο καθαριότητας ανά ΒΝΣ!!! Οι εργολάβοι καθαριότητας θα κάνουν δώρο τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για τους ΒΝΣ.

Χωρίς προσωπικό καθαριότητας αύριο οι ΒΝΣ ΔΥΠΑ στην Αττική!!!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων έπρεπε να αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Διοίκησης. Πόσο μάλλον η υγεία και η ασφάλεια στους ΒΝΣ της ΔΥΠΑ, πόσο μάλλον η υγεία και η ασφάλεια των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται στους ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.

Κι όμως, αύριο, οι ΒΝΣ της Αττικής δεν θα έχουν καθαριότητα!

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε την αναγκαιότητα του προσωπικού καθαριότητας ειδικά στους ΒΝΣ. Ας μας εξηγήσει, λοιπόν, η Διοίκηση τις προτεραιότητές της. Το προσωπικό καθαριότητας, δέσμιο των εργολαβικών εταιρειών με επιλογή της διοίκησης, κακοπληρωμένο και τώρα ανύπαρκτο.