oaednews

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Eργαζόμενοι σε συσκευασία δώρου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

 Σε συνέχεια της χθεσινής μας παρέμβασης για τους ΒΝΣ της ΔΥΠΑ στην Αττική, η Διοίκηση αντέδρασε όντως ακαριαία. Μόνο που η αντίδραση της Διοίκησης φανερώνει την ουσία του προβλήματος. Διαβάστε τώρα πως και ποιοι έλυσαν το πρόβλημα και προβληματιστείτε!!!!


Οι εργολάβοι τηλεφωνούν στους ΒΝΣ και τους ενημερώνουν ότι για σήμερα, που δεν θα έχουν καθαριότητα, θα τους κάνουν δώρο από έναν υπάλληλο καθαριότητας ανά ΒΝΣ!!! Οι εργολάβοι καθαριότητας θα κάνουν δώρο τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για τους ΒΝΣ.


Η αλήθεια είναι πως τις πρακτικές αυτές θα τις ζήλευε κάθε προηγμένο κράτος… Οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες ως υπάλληλοι καθαριότητας, διατίθενται τώρα και με περιτύλιγμα δώρου με την ανοχή, την παρότρυνση και τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης. Η απόλυτη κατάπτωση.


Ερωτήματα: Με ποια σύμβαση εργάζονται σήμερα στους ΒΝΣ της ΔΥΠΑ οι υπάλληλοι καθαριότητας που έκαναν δώρο οι εργολάβοι; Έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς των εργολάβων από τη Διοίκηση και έχει διασφαλιστεί η αμοιβή και η ασφάλιση των εργαζομένων; Γιατί οι εργολάβοι κάνουν «δώρο» τους εργαζόμενους στη ΔΥΠΑ; Μήπως ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα ξαναπάρουν τη δουλίτσα; Η Διοίκηση έχει ελέγξει αν έχουν πληρωθεί, για τους προηγούμενους μήνες, οι υπάλληλοι των εργολαβικών εταιρειών που εργάζονται στη ΔΥΠΑ;


Ζητούμε να απαντηθούν άμεσα όλα τα παραπάνω.


               Ζητούμε να σταματήσουν τώρα αυτές οι πρακτικές που μετατρέπουν την εργασία σε «δώρο» και τη ΔΥΠΑ σε ξέφραγο αμπέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου