oaednews

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Καταγγελία για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ενάντια στη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ.

          Η γιατρός – μέχρι πρότινος Επικουρική στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» – μετά από τη συνήθη νόμιμη διαδικασία προκήρυξης θέσης Επιμελητή Β΄ και μετά από κρίση/επιλογή από το αρμόδιο συμβούλιο, κατέλαβε θέση Επιμελητή Β΄ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μόλις μία μέρα μετά, η Διοίκηση του νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες» ανάγκες.

          Αυτή η ενέργεια της Διοίκησης συνιστά συνδικαλιστική δίωξη στο πρόσωπο της συναδέλφου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του ΕΣΥ ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του Σωματείου Εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς».

          Σε συνθήκες που τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται περισσότερο από ποτέ μαζικές προσλήψεις η επιλογή της Διοίκησης να στείλει μια μάχιμη γιατρό με εμπειρία να συνταγογραφεί στην Πολυκλινική,  αποτελεί,  πέρα από συνδικαλιστική δίωξη, απαράδεκτη πολιτική για τη δημόσια Υγεία.

          Είναι αντιστροφή της πραγματικότητας να μιλάει η Διοίκηση του Ευαγγελισμού για «συνδικαλιστές που διεκδικούν προνομιακή μεταχείριση να διαλέγουν πού θα πάνε και όχι εκεί που έχει ανάγκη το νοσοκομείο»,  επειδή ένας νέος γιατρός θέλει να είναι μάχιμος και να προσφέρει σε ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής.

          Είναι πρόκληση να ισχυρίζονται ότι η Ε΄ Παθολογική κλινική δεν έχει ανάγκες την ώρα που παραιτούνται συνάδελφοι γιατροί εξαιτίας της εντατικοποίησης και καλούν τη συναδέλφισσα Αργυρή Ερωτοκρίτου να συμμετέχει στις εφημερίες της κλινικής.

          Απαιτούμε από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν άμεσα αυτή την έκνομη, απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια και να επανατοποθετήσουν τη συνάδελφο στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στο οποίο προσλήφθηκε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου, ενάντια στον αυταρχισμό της Διοίκησης του Ευαγγελισμού, που γίνονται την Τετάρτη, 5 του Απρίλη 2023, στον Ευαγγελισμό.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου