oaednews

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Πανελλαδική στάση εργασίας στον ΟΑΕΔ την Παρασκευή 3-2-2023

 Συμμετέχουμε ολοι/ες στη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 3/2 από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στις 12:30 μμ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-6973309354
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal@dypa.gov.gr
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ.Πρωτ 615/31-1-2023

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για την Παρασκευή, 3/2/2023, από τις 12μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Οι διαμορφούμενες συνθήκες εργασίας στον ΟΑΕΔ, οδηγούν αναπόφευκτα σε κινητοποιήσεις. Οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών έχουν μειώσει   το εισόδημα των εργαζομένων έως και 40%, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Ο εμπαιγμός κυβέρνησης και διοίκησης για αυξήσεις ψίχουλα  εξοργίζουν περισσότερο τους εργαζομένους, αφού τα λεφτά δεν φτάνουν και επί της ουσίας έχουμε μείωση των  μισθών. Οι κυβερνήσεις θέλουν κακοπληρωμένους και εξαθλιωμένους  τους εργαζόμενους και να λένε και ευχαριστώ… Οι εργαζόμενοι όμως  ξέρουν. Ξέρουν για τις δικές τους αυξήσεις, ξέρουν για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος προκειμένου να εξυπηρετηθούν δικές τους φιλοδοξίες, ξέρουν για την αλαζονεία τους, ξέρουν για την πίεση που δέχονται, ξέρουν  πως τίποτα δεν τους χαρίζεται και πως τίποτα δεν χρωστάνε σε κανένα.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και μπορούν να επιβάλλουν τα δίκαια αιτήματά τους, αρκεί ενωμένοι να διεκδικούν. Να διεκδικούν, χωρίς να παρακαλούν, για να λάβουν όσα δικαιούνται, σε όλα τα επίπεδα.

Θυμίζουμε ότι η διατύπωση γνώμης από το ΔΣ του ΟΑΕΔ για αύξηση του ποσού των ελέγχων έγινε τη μέρα της απεργίας στον ΟΑΕΔ, στις 11/4/2022. Η διοίκηση, με την πλάτη στον τοίχο και με τους εργαζόμενους απέναντι, αποφάσισε να εισάγει στο ΔΣ, εντελώς πρόχειρα, πρόταση για αύξηση του ποσού των ελέγχων. Είναι αντιληπτό ότι η πρόταση αυτή ήρθε για να χαϊδέψει αυτιά, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να περάσει η δύσκολη ώρα και βλέπουμε. Είναι όμως επίσης φανερό πως ότι έγινε, έγινε με την πίεση των εργαζομένων, έγινε την ώρα που οι εργαζόμενοι ήταν έξω από τη διοίκηση και διαμαρτύρονταν. Γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε.

Την Παρασκευή, 3/2/2023, πρέπει να γίνει η αρχή μιας νέας περιόδου διεκδικήσεων, οικονομικών και εργασιακών. Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ πρέπει να δείξουμε τον δρόμο  σε όλους τους εργαζομένους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για όσους ισχυρίζονται ότι το θέμα των μισθολογικών αυξήσεων είναι θέμα γενικότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας απαντάμε πως … λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν για να κατασπαταλούνται στη διαφημιστική προβολή της ΔΥΠΑ - υπενθυμίζουμε ότι για το έτος 2023 θα διατεθούν 7,4 εκ ευρώ!. Λεφτά υπάρχουν για να αυξήσει τον ήδη παχυλό  μισθό του ο κ. διοικητής (πάνω από 1000 ευρώ αύξηση). Λεφτά υπάρχουν για να τοποθετηθούν 3 υποδιοικητές στον Οργανισμό. Λεφτά υπάρχουν για φιέστες προεκλογικές και επικοινωνιακές, αλλά δεν υπάρχουν για τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή, 3-2-2023, απεργούμε και διεκδικούμε:

ü  Αυξήσεις στους μισθούς μας στο ύψος του πληθωρισμού

ü  Αυξήσεις στην αμοιβή των ελέγχων

ü  Αμοιβή όλων των διενεργούμενων ελέγχων

ü  Καταβολή εξόδων κίνησης, ξεπάγωσα των μισθολογικών κλιμακίων και επαναφορά των δώρων

ü  Να σταματήσει η αλαζονεία και ο εργασιακός εκφοβισμός από τη διοίκηση

ü   Εργασιακές συνθήκες με σεβασμό προς όλους τους εργαζόμενους

ü  Εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ  με ενιαίες εργασιακές σχέσεις

ü  Όχι στις ποινές των ανέργων. 

Για το ΔΣ
ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας
Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.

λες οι αντιδρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου