oaednews

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Για την μαφιόζικη επίθεση στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων

 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Για την μαφιόζικη επίθεση στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνω Λιοσίων

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα όσων στελεχώνουν ελεγκτικούς μηχανισμούς

 

Στις 13/04/2023, ξημερώματα Μεγάλης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε μαφιόζικη εμπρηστική επίθεση στο τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων της Επιθεώρησης Εργασίας. Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας και είχε προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της Επιθεώρησης. Μάλιστα έγινε λίγες μέρες μετά την επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων για παραβίαση διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Αλγεινή εντύπωση και πολύ σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργού Εργασίας οι οποίοι δεν εξέδωσαν ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης της απαράδεκτης εγκληματικής ενέργειας. Η ιστοσελίδα της Επιθεώρησης απλώς ενημερώνει τους πολίτες ότι η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην επίθεση!

Είναι πλέον φανερό πως τα δίκτυα του υποκόσμου που διαπλέκονται με επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Μόλις πριν ένα μήνα καταγγείλαμε την επίσης μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός. Αν δεν μπει τώρα τέλος στα απανωτά περιστατικά βίας ενάντια σε δημοσίους υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντά τους δε θα αργήσουμε να θρηνήσουμε θύματα.

Κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να εργάζεται κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας, να φοβάται αν θα γυρίσει σώος στην οικογένειά του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί:

  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα όσων στελεχώνουν ελεγκτικούς μηχανισμούς.
  • Οι έρευνες να επεκταθούν στις υποθέσεις που χειρίζονταν οι συνάδελφοι επιθεωρητές και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και όσοι κρύβονται πίσω τους.
  • Να στελεχωθούν άμεσα με επαρκές προσωπικό όλες οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης, να ελεγχθούν για την καταλληλότητά τους όλα τα κτίρια.
  • Να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη των υπηρεσιών με μόνιμο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, να παρασχεθεί ουσιαστική προστασία στα κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων. Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.
  • Η κυβέρνηση αντί να σέρνει τα σωματεία μας διαρκώς στα δικαστήρια για να βγάζει παράνομες τις απεργίες, να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά μας προβλήματα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου