oaednews

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Αλληλεγγύη στους Εργάτες του Προαστιακού της Στοκχόλμης

 

Το ΠΑΜΕ από την Ελλάδα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες του Προαστιακού της Στοκχόλμης στην Σουηδία, που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία για την προστασία των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού που χρησιμοποιεί τα τρένα του προαστιακού.

Την Δευτέρα 17 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον προαστιακό της Στοκχόλμης ξεκίνησαν απεργία ενάντια στους σχεδιασμούς εργοδοσίας-τοπικών αρχών, για περικοπή προσωπικού από τον Προαστιακό αλλά και αντικατάστασης εργαζομένων με εκπαίδευση και πείρα, από ανεκπαίδευτους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στον αγώνα των εργατών για δουλειά με δικαιώματα και ασφάλεια στις μεταφορές για τους εργαζόμενους και τον λαό, οι αρχές της Σουηδίας απάντησαν με τρομοκρατία, απειλές και εξοντωτικά πρόστιμα. Ταυτόχρονα την αντεργατική επίθεση στηρίζουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστών οργανώσεων της Σουηδίας που υπερασπίζονται την «εργασιακή ειρήνη», την στιγμή που τσακίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι του Προαστιακού της Στοκχόλμης, στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων και της επιβολής ελαστικών σχέσεων εργασίας καθώς πρόσφατα θρηνήσαμε δεκάδες θύματα στα τρένα, λόγω των πολιτικών που μετράνε την ασφάλεια σαν κόστος. Για αυτό  ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί δεν μπορούν οι ζωές μας να ζυγίζονται στην λογική του κέρδους και του κόστους.

Απέναντι στην επίθεση Εργοδοτών-ΕΕ-Κυβερνήσεων οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη της συλλογικής, οργανωμένης δράσης, της αλληλεγγύης και στήριξης της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου