oaednews

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Θεσμικός ρόλος και κομματικά σημαιάκια

 Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 ήρθε στα e-mail μας από τη Διοίκηση, ενημέρωση για τα καινούργια προγράμματα που πρόκειται να εκπονήσει η ΔΥΠΑ. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως η Διοίκηση ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση θέλησε να ενημερώσει τους υπαλλήλους. Βέβαια έγκυρη δεν ήταν, αφού το έγγραφο που μας προωθήθηκε, ήταν Δελτίο Τύπου, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο, θυμήθηκαν ότι η ΔΥΠΑ αποτελείται και από υπαλλήλους που υλοποιούν τα προγράμματα. Δυστυχώς το επισυναπτόμενο στο μήνυμα έδειξε ότι το Υπουργείο Εργασίας και η Διοίκηση δεν μας θυμήθηκαν επειδή είμαστε υπάλληλοι αλλά επειδή είμαστε ψηφοφόροι. Στο έγγραφο που μας κοινοποιήθηκε γίνεται σύγκριση μεταξύ κομματικών έργων. Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στη Διοίκηση και στο Υπουργείο Εργασίας πως:

  1. Τα υπηρεσιακά e-mail των υπαλλήλων είναι διαθέσιμα για λόγους εργασίας και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους.

  2. Ο Υπουργός Εργασίας είναι υπουργός της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι του κόμματος του. Καλά θα έκανε λοιπόν να σέβεται το θεσμικό του ρόλο και οι ανακοινώσεις που βγάζει με τη σφραγίδα του υπουργείου να μην μοιάζουν σαν κομματικά φυλλάδια.

  3. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δεν είναι κεφάλια ψήφων. Δεν είναι χρωματισμένα πρόβατα. Είναι εργαζόμενοι μιας υπηρεσίας που διαχρονικά παλεύει για τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη της χώρας. Και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο οι κόποι, οι υπερωρίες και ο ιδρώτας των υπαλλήλων να γίνεται αντικείμενο καπήλευσης για κομματικά συμφέροντα.

Ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ΔΥΠΑ να λειτουργεί ως όργανο κομματικής προπαγάνδας. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι υπάλληλοι της ΔΥΠΑ είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όχι ψηφαλάκια. Απαιτούμε από τη Διοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας να σεβαστούν το θεσμικό τους ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου