oaednews

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Πανκινητοποίηση μετά το όργιο καταστολής στη Μαλαματίνα

 Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον νομό Θεσσαλονίκης για αύριο Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου προχώρησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ), καταδικάζοντας «την επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος εργαζομένων- απεργών της "Οινοποιίας Μαλαματίνα", σήμερα το πρωί, έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης», με αποτέλεσμα -όπως επισημαίνει- να τραυματιστούν πολλοί εργαζόμενοι. 

«Η διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και ζητά να σταματήσουν οι διώξεις και να ανακληθούν οι 15 απολύσεις». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι, αύριο, στις 7 το πρωί.

Παράλληλα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της οινοποιίας Μαλαματίνα κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα,  μετά  από  μυστική ψηφοφορία, και  αφού  άκουσε την εισήγηση  της  Διοίκησης  και  άλλους  ομιλητές – μέλη  του  Σωματείου,  την κήρυξη 24ωρων απεργιών από την Πέμπτη  1  Σεπτέμβρη 2022  έως  και  την  Πέμπτη  15  Σεπτέμβρη  2022 και από ώρα 00.01΄έως και ώρα 24.00 ως «ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πέντε εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις καθώς επίσης και για την κατάργηση του τμήματος  διανομής».  

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι «η  Γενική  Συνέλευση ΑΠΑΙΤΕΙ από την Διεύθυνση της  εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις και την απόφαση της για το κλείσιμο του τμήματος διανομής».  

Σήμερα το πρωί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε απεργούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί. Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση Μαλαματίνα, Γιάννης Φραγγίδης, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι. Τα ΜΑΤ απώθησαν και έριξαν χημικά και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου και του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρείας κάνει λόγο για παράνομο αποκλεισμό των εγκαταστάσεων στο Καλοχώρι, «από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου