oaednews

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Θετική δικαστική απόφαση για παραμονή συμβασιούχου σε Δήμο

 Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί προσωρινής παραμονής στην εργασία του μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αγωγής του ενός εργαζομένου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Ο εν λόγω εργαζόμενος, ο οποίος είναι ΑμεΑ, απασχολείται ως συμβασιούχος ΙΔΟΧ, έχοντας προσληφθεί από τον Δήμο στο πλαίσιο κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι δε συμβάσεις του έχουν παραταθεί τόσο με απόφαση του ΟΑΕΔ όσο και εν συνεχεία δυνάμει διαδοχικών προσωρινών διαταγών του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το Δικαστήριο πιθανολόγησε τόσο τη νομική βάση της αίτησης όσο και τα πραγματικά περιστατικά που επικαλέστηκε ο αιτών εργαζόμενος και για το λόγο αυτό χορήγησε το αιτούμενο ασφαλιστικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση έκανε ιδιαίτερη μνεία στην μη υλική ωφέλεια που θα προκύψει για τον εργαζόμενο, την προσωπικότητά του και την υγεία του από τη συνέχιση της εργασίας του, δηλαδή έλαβε υπόψη του για τον προσδιορισμό του κινδύνου που μπορεί να επέλθει ενόψει της λήξης της εργασιακής σχέσης ένα κριτήριο, το οποίο δεν απαντάται, ούτε λαμβάνεται υπόψη συχνά στο πλαίσιο ανάλογων δικών.

Ο δικηγόρος του εργαζομένου, κ. Απόστολος Γεωργούλας, δήλωσε στο epoli.gr:

«Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλαμε στο να ληφθεί αυτή η απόφαση. Το γεγονός ότι το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του για τον σχηματισμό της κρίσης του και την πιθανή μη υλική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η διακοπή της απασχόλησης στον εργαζόμενο, στην προσωπικότητά του και στην ψυχική του υγεία είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί, όπως υποστηρίξαμε και κατά τη συζήτηση της αίτησης, το κριτήριο αυτό μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι εξίσου σημαντικό ή και σημαντικότερο από την πιθανή υλική βλάβη, δηλαδή την καθαρά οικονομική βλάβη, που προκύπτει από την διακοπή της καταβολής της μισθοδοσίας. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον περισσότερα Δικαστήρια θα αντιμετωπίζουν την εργασία όχι μόνο ως μέσο βιοπορισμού, όπως ασφαλώς είναι, αλλά και ως σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την προστασία της καλής ψυχικής υγείας του εργαζομένου».  

epoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου