oaednews

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

 

                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 4 Γενάρη 2022

 

Συναδέλφισσες,οι

 

Εδώ και δεκαετίες από τότε που υφίσταται Διεύθυνση Εκπαίδευσης οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται στη Διοίκηση υπηρετούν για να υποστηρίξουν τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του Οργανισμού, με τη συνεργασία της κάθε Διοίκησης. Όλες και όλοι οι Διοικητές του Ο.Α.Ε.Δ. αντιμετώπιζαν το διοικητικό έργο των εκπαιδευτικών που εργάζονται στη Διοίκηση ως μια αποστολή που στόχευε στην επιτελικά εύρυθμη λειτουργία των σχολών του Ο.Α.Ε.Δ.. Οι εκπαιδευτικές άδειες το καλοκαίρι (5), αλλά και στις διακοπές Χριστουγέννων (5) και Πάσχα (5) δεν εγκρίθηκαν από τις προηγούμενες Διοικήσεις ως παραχώρηση, αλλά ως αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Διοίκηση να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν ζητήματα των εκπαιδευτικών μονάδων σε όλη τη χώρα σε χρόνους πέρα και έξω από τα ωράρια στις δύσκολες περιόδους της θερινής άδειας των εκπαιδευτικών, των εορτών και γενικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η νέα Διοίκηση εφαρμόζει νέες τακτικές. Και η «πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος». Όχι μόνο υπερωριακή χωρίς όρια απασχόληση το καλοκαίρι και άλλες περιόδους όπως η έναρξη του σχολικού έτους, αλλά και κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών την περίοδο των θερινών μηνών και των  εορτών.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν η ενημέρωση που είχαμε από τη Γ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης ότι οι 5 ημέρες άδειας που ίσχυαν εδώ και 30 χρόνια γίνονται 3 και με προϋποθέσεις ίσως δοθούν για συμπλήρωμα κανονικές άδειες!

Είναι προφανές ότι η τακτική αυτή έχει χαρακτηριστικά που δεν προτάσσουν τη συνεργασία, που δεν αναγνωρίζουν το περίπλοκο και σημαντικό διοικητικό έργο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Διοίκηση, που εισάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό με τις συναδέλφισσες και συναδέλφους διοικητικούς υπαλλήλους ως προς την παροχή διοικητικού έργου.

Είναι πολύ προσβλητική και απαξιωτική  προς όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, η άποψη σημαίνοντος στελέχους της Διοίκησης “ σε όποιον αρέσει, διαφορετικά ας πάει σε ένα σχολείο να δουλέψει”

Η Διοίκηση δεν άκουσε ούτε το αίτημα της προσφιλούς προς αυτή Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών όταν το καλοκαίρι του ΄21 με έγγραφό της ζήτησε να μην κοπούν οι άδειες των εκπαιδευτικών. Φαίνεται συνάδελφοι του Προεδρείου της ΟΕΛ ότι δεν φθάνει μια απλή επιστολή!

Ωστόσο η παράταξη μας επισημαίνει ότι το θέμα δεν αφορά  τη Διοίκηση αφορά τους πάντες.

Η τακτική κατάργησης δικαιωμάτων με αυταρχισμό και αλαζονεία δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Γιατί δεν παρενέβη ο Σύλλογος της Αθήνας? .

Γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση παρ όλο που είχε την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ ?

Η Ομοσπονδία  το ίδιο.

Ο συνδικαλισμός δεν είναι δημόσιες σχέσεις, ευχαριστήριες επιστολές και συλλυπητήρια μηνύματα!!!!!

Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε ότι κατακτήσαμε, να να αγωνιστούμε για όλα αυτά που θα ρθουν!

 

-ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΣΝΔΙΚΑΣΛΙΣΜΟ.

-ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΙΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 -ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.

Ο ΟΑΕΔ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΟΨΙΜΩΝ MANAGER, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου