oaednews

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Απαιτούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία μας από την πανδημία.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα νέο σφοδρό κύμα πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την μια στιγμή λειτουργεί σαν να έχει ξεπεραστεί η πανδημία και την άλλη στιγμή (με την αμέριστη συνδρομή των καναλιών που την στηρίζουν) σπέρνει  μηνύματα κοινωνικού  διχασμού. Ενόψει όμως της διαφαινόμενης  γιγάντωσης  της πανδημίας δεν φρόντισε να λάβει κανένα μέτρο. Ούτε για μια σοβαρή και επιστημονική καμπάνια εμβολιασμού, ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καθημερινά πλέον γονατίζει αβοήθητο, ούτε για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς που μεταφέρουν τον κόσμο στην εργασία του, ούτε για την αραίωση των μαθητών στα σχολεία, ούτε για την θέσπιση τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η τηλεργασία δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά ή εφαρμόζεται κατά το δοκούν . Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύουν στην λειτουργία των ΔΥ από 06 έως 22 Νοεμβρίου η τηλεργασία δεν προβλέπεται υποχρεωτικά ούτε καν για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμο  να παρθούν επειγόντως μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού της διασποράς στους χώρους εργασίας. Ζητούμε την επαναφορά της τηλεργασίας σε υψηλά ποσοστά ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και την αυστηρή εφαρμογή της, για όλους τους εργαζομένους και όλα τα τμήματα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοστάκη επίσης για το γεγονός ότι στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δημοσίου θα απασχολεί εργαζομένους για να αναλάβουν και τον ρόλο του «πορτιέρη» για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, δίχως σχετικά μέτρα προστασίας και νομική κάλυψη.

Επειδή είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων και των ασθενών με COVID-19 μπορεί να σταματήσει τη διασπορά της νόσου ζητάμε να καλυφθεί οικονομικά από το δημόσιο η διενέργεια τεστ για όλους τους συναδέλφους ΔΥ τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.

Ζητάμε να πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Σε καμιά περίπτωση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτό το κυβερνητικό αφήγημα, όπως αυτό συμπυκνώνεται στη φράση του Υπουργού «Μη σώσουν και σωθούν…  εμείς τα κάναμε όλα τέλεια» και πρέπει παντού και δυναμικά να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία μας από την πανδημία.


ΕΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου