oaednews

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Τι συμβαίνει στην Ε.Α.Τ.? Διαμαρτυρία-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

 Παραθέτουμε προς δημοσίευση την καταγγελία - διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) την οποία αποστείλαμε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη (ως επιβλέπων Υπουργός επί της ΕΑΤ) σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές που δέχεται συνεχώς το προσωπικό κατά το διάστημα των τελευταίων 15 μηνών από την τοποθετημένη Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Αθηνά Χατζηπέτρου, κεντρικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι στοχεύει και προκαλεί την ηθική μείωση και την απομόνωση του εκάστοτε στοχοποιημένου ατόμου, αποσκοπώντας εντέλει τον κοινωνικό και εργασιακό του «θάνατο». 

Ήδη ο «θάνατος» αυτός μεταφράζεται στην αποχώρηση περίπου του μισού έμπειρου προσωπικού της ΕΑΤ, το οποίο υπήρχε πριν την τοποθέτηση της κας Χατζηπέτρου στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου, τον Φεβρουάριο του 2020.

Η καταγγελία κοινοποιήθηκε ακόμη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη Γ.Σ.Ε.Ε.​


Αυτό που δεν γνώριζε ο Σύλλογος μας και οι εργαζόμενοι στο φορέα μας ήταν τα σχετικά με την προηγούμενη θητεία της κας Χατζηπέτρου σε προηγούμενες κυβερνητικές θέσεις. Δείτε τους ακόλουθους σχετικούς συνδέσμους:

 

https://tvxs.gr/news/ellada/ergazomenoi-sto-tapa-dexomaste-apeiles-kai-epitheseis-apo-tin-proedro

https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-ergazomenon-i-proedros-toy-tap-dinei-2480-eyro-dimosioy-xrimatos-gia-na-breth

 

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο μετά και την κύρωση από την Βουλή της Σύμβασης 190  της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας (Ν. 4808/2021)  να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους αρμόδιους τέτοιες συμπεριφορές. Αναμένουμε και ζητούμε την άμεση ανταπόκριση και αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η ηθικά αλλά πλέον και νομικά, απαράδεκτη κατάσταση.


​Σας ενημερώνουμε ακόμη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ σας, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΑΤ κατέθεσε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. 



Βρισκόμαστε στη διάθεση σας. 


Για το Σύλλογο Εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,


           Η Πρόεδρος,                          Ο Γ. Γραμματέας, 

                                                

    Κατερίνα  Γκιώνη                               Μ. Καβαρνός



                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου