oaednews

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται διάταξη «πιλότος» για το Δημόσιο, τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους

 Έρχεται διάταξη «πιλότος» για το τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζόμενων κατά του κορονοϊού:  Υποχρεωτική αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας έρχεται μια διάταξη «πιλότος», που αφορά ουσιαστικά τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στο Δημόσιο. Η συγκεκριμένη διάταξη διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν απολύσεις, αλλά θα ισχύσει η υποχρεωτική αναστολή εργασίας και μάλιστα αυτή είναι απ' αόριστον ή διαφορετικά μέχρι ο υπάλληλος να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Μιλάμε για αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Υπογραμμίζεται ότι αυτό θα ισχύσει και για όσους η κυβέρνηση στο μέλλον αποφασίσει ότι η υπηρεσία τους υπάγεται στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα σ' αυτήν την κατηγορία υπάγονται οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας και στα γηροκομεία, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να προστεθούν στη σχετική λίστα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως οι εκπαιδευτικοί, οπότε αναμένεται να ισχύσει η ίδια διάταξη, σχετικά με την άδεια άνευ αποδοχών. Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν ξανά αποφάσεις, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας και την πορεία της πανδημίας. Τη στιγμή, που τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, για πρώτη φορά, έχουν διάρκεια μόλις μιας εβδομάδας, με την κατάσταση να είναι ρευστή, τη μετάλλαξη «Δέλτα» να κυριαρχεί με πολλές περιοχές, οι οποίες είναι σε μεγάλη επικινδυνότητα.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι για τους ανεμβολίαστους, μέχρι στιγμής, η απόφαση είναι αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, στα επαγγέλματα που ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου