oaednews

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και λεωφορεία

 Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 Μετρό) και λεωφορεία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι μέσα στην εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 21:00 της Τετάρτης 7 Ιουλίου έως τη λήξη της βάρδιας στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και στο Μετρό (γραμμή 2,3).


«Στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης! Καλούνται, δηλαδή, οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Εν τω μεταξύ, επαναλαμβανόμενη στάση εργασίας, αρχής γενομένης από την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουλίου, εκπνέει η διορία που έχουν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ για να σταματήσει να προγραμματίζει διακεκομμένες βάρδιες για τους οδηγούς.

«Αν συνεχιστούν οι διακεκομμένες βάρδιες, θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη μέχρι Παρασκευή στάσεις εργασίας μεταξύ 12.00 και 17.00» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων για τη στάση εργασίας στα λεωφορεία:

«Μετά την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε τα εξής : 1) Εως την ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/07/2021, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟ. 2) Από ΤΡΙΤΗ, 06/07/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/07/2021 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 12:00 έως 17:00 ΕΑΝ στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου