oaednews

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΟΕΛ ΟΑΕΔ: Τα μαθήματα τελειώνουν και οι μαθητές δεν ξέρουν ακόμη αν θα πάρουν πτυχίο ή βεβαίωση.

Ανακοίνωση για την άμεση διευθέτηση θεμάτων για  τη συνέχιση της λειτουργίας των Σχολείων του ΟΑΕΔ εξέδωσε η ΟΕΛ. Μεταξύ άλλων η ΟΕΛ επισημαίνει  ότι τελειώνουν τα μαθήματα και οι μαθητές δεν ξέρουν αν θα πάρουν βεβαίωση ή πτυχίο και διεκδικούν μεταβατικές διατάξεις. Ωστόσο εκείνο που αβίαστα προκύπτει είναι ότι οι μαθητές που θα εισαχθούν από το νέο σχολικό έτος δεν θα πάρουν πτυχίο αλλά βεβαίωση.. 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση: 

Μετά από επανειλημμένες τηλεφωνικές, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και δια ζώσης συναντήσεις της ΟΕΛ και Διευθυντών των Σχολείων μας με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τη Διεύθυνση Α2 από την αρχή του έτους, σχετικά με την ανάγκη άμεσης έκδοσης ΚΥΑ για την πρακτική άσκηση των μαθητευομένων ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σχολικού έτους 2020-21 σε 63 Δημόσιους Οργανισμούς, η ανωτέρω ΚΥΑ δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Η καθυστέρηση αυτή είναι ανεπίτρεπτη και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ΟΑΕΔ απέναντι στους μαθητές του και στους εργοδοτικούς φορείς του δημοσίου τομέα, αφού το διδακτικό έτος 2020-21 λήγει σε 3 εβδομάδες και πιθανώς η αναμενόμενη ΚΥΑ να μην ισχύει πλέον για το παραπάνω διδακτικό έτος, «στερώντας» δυστυχώς τη μαθητεία από ένα μεγάλο αριθμό μαθητών μας.

Επίσης έχουν ήδη περάσει 6 μήνες από την έκδοση του ν. 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και παρότι η ΟΕΛ και τα μέλη της αγωνιζόμαστε καθημερινά, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί ούτε οι μεταβατικές διατάξεις για τους ήδη φοιτούντες μαθητές μας, ούτε οι υπόλοιπες εφαρμοστικές ΚΥΑ.

Επανερχόμαστε στα αιτήματα μας που είχαμε θέσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛ με συμμετοχή στελεχών της Διοίκησης στις 13/5/2021:

  • Έκδοση μεταβατικών διατάξεων για τους φοιτούντες μαθητές των Σχολών μας στο επόμενο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη βουλή.

  • Λειτουργία των σχολών μας για ένα τουλάχιστον σχολικό έτος ακόμη με το παλιό καθεστώς (δηλαδή τον ν. 3475/2006), προκειμένου να είναι δυνατή η προκήρυξη των ειδικοτήτων στα τέλη Ιουνίου 2021, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα έτη καθώς και να γίνει η διαφήμιση τους.

  • Έκδοση εφαρμοστικών ΚΥΑ του ν. 4763/2020.

Τα μαθήματα στα σχολεία μας τελειώνουν την τρέχουσα εβδομάδα και οι μαθητές μας δεν ξέρουν ακόμη αν θα πάρουν πτυχίο ή βεβαίωση.

Όλα τα παραπάνω θέματα έπρεπε να είχαν λυθεί ΧΘΕΣ… Ζητούμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να διευθετήσει ΑΜΕΣΑ όλα τα παραπάνω θέματα, αν θέλουμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου