oaednews

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021!!!

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


7/6/2021


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ “ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ”


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή επιβάλει μέτρα που δεν τόλμησαν να ψηφίσουν οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις.

1. Καταργείται το 8ωρο μέσα από τις διατάξεις για τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας.

2. Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μέσα από τις ατομικές συμβάσεις που θα ρυθμίζουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο εργαζόμενος μόνος απέναντι στον εργοδότη και την επιχείρηση.

3. Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η αύξηση του ορίου των υπερωριών, αλλά με μειωμένη προσαύξηση που σημαίνει μείωση αποδοχών σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

Θα έχουμε ωράρια 10ωρα, 12ωρα με μισθούς πείνας, με αύξηση της ανεργίας γιατί στη θέση αυτών των αυξημένων υπερωριών θα μπορούσαν να προσληφθούν νέοι εργαζόμενοι και επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων που θα δουλεύουν ασταμάτητα.

4. Μετά τις εκλογές του 2019 η κυβέρνηση απελευθέρωσε με νόμο τις απολύσεις καταργώντας το βάσιμο λόγο απόλυσης. Τώρα δίνει το τελικό κτύπημα. Σε περίπτωση παράνομης ή καταχρηστικής απόλυσης ο εργαζόμενος χάνει το δικαίωμα επαναπρόσληψης και αντί αυτού θα παίρνει μαι αποζημίωση από την επιχείρηση με την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν τα οικονομικά της!!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!!!

5. Το νομοσχέδιο εισάγει γραφειοκρατικές διαδικασίες στη συμμετοχή των συνδικάτων σε συλλογικές συμβάσεις. Επιχειρείται φακέλωμα και χειραγώγιση των συνδικάτων, επιβάλλεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως ψηφοφορία, εισάγεται ποινικοποίηση με περιορισμό του δικαιώματος σε απεργία με διώξεις απεργών.

6. Επιτρέπει την εργασία τις Κυριακές για χιλιάδες εργαζόμενους με δυνατότητα διεύρυνσης και σε άλλους κλάδους. Επιλέγει παρά τις διαφωνίες της ΓΣΕΒΕ για το άνοιγμα τω Κυριακών η κυβέρνηση συνεχίζει να εξυπηρετεί τους μεγάλους ομίλους.

7. Καμία προστασία στο χρόνο εργασίας της τηλεργασίας. Δεν θα καταγράφονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κάθε ώρα εργασίας από το σπίτι, δεν προβλέπεται το δικαίωμα στην αποσύνδεση από το διαδίκτυο, η θέσπιση επιδόματος τηλεργασίας για κάλυψη εξόδων του εργαζόμενου που αφορούν το ρεύμα, το internet κ.α..

8. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας που θεσπίζεται δεν διασφαλίζει την πληρωμή των υπερωριών όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Πολύ απλά γιατί ανέστειλε την προαναγγελία για τις υπερωρίες, ξήλωσε το μηχανισμό ελέγχου του ΣΕΠΕ και μείωσε τα πρόστιμα!!!



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου