oaednews

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Καταρρέει η στέγη του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου

 Έτοιμη να καταρρεύσει είναι η στέγη του παλιού κτηρίου του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Κωνσταντίνου αποδίδει ευθέως ευθύνες τόσο στην σημερινή Κυβέρνηση όσο και στις προηγούμενες, που αγνοούν επιδεικτικά το θέμα αλλά και τις κρούσεις των τοπικών σωματείων.


Αίτημα από το Εργατικό Κέντρο να αναλάβει την επισκευή με δικά του μέσα

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημειώνει πως τα σωματεία θα μπορούσαν  ακόμη και να αναλάβουν το κόστος και το έργο της επισκευής, αν η διοίκηση του ΟΑΕΔ έκανε απλώς τον κόπο να απαντήσει σε δεκάδες κρούσεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα επανέλαβε πως η ερώτηση που έχει γίνει από Βουλευτές του ΚΚΕ από το Δεκέμβρη του 2019 για το θέμα του κτηρίου στο αρμόδιο Υπουργείο παραμένει χωρίς απάντηση με αποτέλεσμα να τεθεί εκ νέου.,

Καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει όλο αυτό το διάστημα και αυτό που ζητάμε επί της ουσίας είναι να μπει μπροστά το Εργατικό Κέντρο με δικά μας χρήματα και διάφορους τρόπους για να επισκευάσουμε έστω την σκεπή. Όλο αυτό το διάστημα ο ΟΑΕΔ και το Υπουργείο δεν μπαίνει καν στη διαδικασία της συζήτησης μαζί μας. Ο Οργανισμός που είναι ο ιδιοκτήτης των 2/3 του κτηρίου δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να απαντήσει στο Εργατικό Κέντρο, ούτε με ένα μέιλ» τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, θυμίζοντας πως εδώ και πολλά χρόνια τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους για μαζικές συναθροίσεις ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο εν καιρώ πανδημίας, την ώρα μάλιστα που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Πρόεδρος ΕΚΖ «ο ΟΑΕΔ δεν μας απαντά καν»

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου σημείωσε πως οι διοικήσεις του ΟΑΕΔ σε όλες τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, συνομιλούσαν με Περιφερειάρχες και Δημάρχους που δεν είχαν καμία σχέση με το κτήριο και όχι με το Εργατικό Κέντρο.

«Αποφασίζουν χωρίς το Εργατικό Κέντρο για το χώρο που ανήκει στα σωματεία. Μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται το ισόγειο που ανήκει στο ΕΚΖ και σε τι κατάσταση βρίσκεται το υπόλοιπο κτήριο. ΟΑΕΔ και Εργατικό Κέντρο δεν έχουν έρθει σε καμία συζήτηση με ευθύνη του Οργανισμού που μοιράζει το κτήριο αριστερά και δεξιά χωρίς να συζητά με τους συνιδιοκτήτες. Η μόνη λογική που ακολουθούν είναι να βγάλουν το Εργατικό Κέντρο από τη μέση. Ξεκαθαρίζουμε πως το κτήριο δεν ανήκει σε κανένα παρά μόνο στους εργαζόμενους του νησιού» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου