oaednews

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Κομισιόν: Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για 55 διοικητικούς υπαλλήλους – Έως 9 Μαρτίου οι αιτήσεις

 Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 55 επιτυχόντων από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προσλαμβάνει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως διοικητικούς υπαλλήλους (ομάδα καθηκόντων AD).

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι και οι επιτυχούσες υποψήφιες που θα προσληφθούν με τον παρόντα διαγωνισμό θα εργαστούν ως υπάλληλοι αρμόδιοι και αρμόδιες για τις πολιτικές στον τομέα της Bιώσιμης Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης και θα προσληφθούν κυρίως στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (Γ.Δ. AGRI) στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Ως υπάλληλος αρμόδιος/αρμόδια για τις πολιτικές στον τομέα της Βιώσιμης Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γ.Δ. AGRI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει: να αναπτύσσετε πολιτικές και νέα νομοθεσία, να εφαρμόζετε και να διαχειρίζεστε την υφιστάμενη νομοθεσία, να διαχειρίζεστε προγράμματα, να διενεργείτε οικονομικές αναλύσεις και να εκπονείτε μελέτες για τις προοπτικές πολιτικής, να διαπραγματεύεστε και/ή να παρακολουθείτε εμπορικές συμφωνίες, να συμβάλλετε σε δραστηριότητες αξιολόγησης όσον αφορά τις επιδόσεις και την ενωσιακή προστιθέμενη αξία μέτρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γ.Δ. AGRI και να εκπροσωπείτε τη Γ.Δ. AGRI σε ομάδες εργασίας της Επιτροπής, σε επιτροπές της Ε.Ε., στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., σε διεθνείς οργανισμούς και φόρουμ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της Ε.Ε., τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση).

Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα στον τομέα της Βιώσιμης Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης (δασοκομία, βιώσιμοι φυσικοί πόροι, γεωργική οικονομία, αγορές και εμπόριο γεωργικών προϊόντων), όπως αυτά που περιγράφονται κατωτέρω:

Ανάλυση, ερμηνεία και ανάπτυξη πολιτικής και νομοθεσίας και διαχείριση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Εξέταση, διαπραγμάτευση και προετοιμασία της έγκρισης προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης/στρατηγικών σχεδίων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

Ανάπτυξη και εφαρμογή της νομοθεσίας της Ε.Ε. για την ποιότητα των γεωργικών προϊόντων και για τη βιολογική γεωργία, με διενέργεια προπαρασκευαστικών αναλύσεων και διαβουλεύσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη και τα κράτη-μέλη.

Διαπραγμάτευση, παρακολούθηση και επακολούθηση διμερών και πολυμερών εμπορικών συμφωνιών σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γ.Δ. AGRI. Ανάλυση και αξιολόγηση των γεωργικών αγορών και των αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και παρακολούθηση των εξελίξεων στην αγορά και παραγόντων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα της Ε.Ε.

Εκπόνηση προοπτικών πολιτικής και ανάλυσης για θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη, ως συμβολή στον συνολικό στρατηγικό προσανατολισμό και την απλούστευση της ΚΓΠ.

Συμβολή σε δραστηριότητες αξιολόγησης και/ή καθοδήγηση τέτοιων δραστηριοτήτων όσον αφορά τις επιδόσεις και την ενωσιακή προστιθέμενη αξία μέτρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Γ.Δ. AGRI.

Παροχή συνδρομής στα κράτη-μέλη/περιφερειακές αρχές και πραγματοποίηση επαφών με ενδιαφερόμενα μέρη για την εφαρμογή της ΚΓΠ, τη βελτίωση των επιδόσεών της και τη συνοχή με άλλες πολιτικές της Ε.Ε. που σχετίζονται με μια βιώσιμη πολιτική για τα τρόφιμα και τη γεωργία, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Για να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ατομική μερίδα EPSO. Σημειώστε ότι πρέπει να δημιουργήσετε μόνο μία ατομική μερίδα για όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητάς σας στην EPSO. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO https://epso.europa.eu/job-opportunities_el έως τις 9 Μαρτίου 2021 στις 12:00 (μεσημέρι) ώρα Βρυξελλών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου