oaednews

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΣΤΑΤ: Τα στατιστικά του ΟΑΕΔ βγαίνουν κατά το δοκούν...

 Αρ. Πρωτ. 459 / 28-1-2021


Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ (21/1/2021), μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία καταγραφής  των στοιχείων της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, δεν είναι αξιόπιστη!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι: «Αντίθετα, στο διοικητικό μητρώο του ΟΑΕΔ η «ενεργή αναζήτηση» και η «διαθεσιμότητα» για εργασία δηλώνεται κατά την εγγραφή και δεν επικαιροποιείται. Επιπρόσθετα, τα άτομα τα οποία εργάζονται χωρίς ασφάλιση (μαύρη εργασία) ή εργάστηκαν σε πρόχειρες ή ευκαιριακές εργασίες, καταγράφονται ως «απασχολούμενοι» στην ΕΕΔ αλλά ταυτόχρονα μπορούν να παραμένουν εγγεγραμμένοι στο διοικητικό μητρώο του ΟΑΕΔ.»

Η ΕΛΣΤΑΤ ισχυρίζεται δηλαδή  ότι δεν υπάρχει αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της ανασφάλιστης εργασίας,  με αποτέλεσμα  να έχουμε πάνω από  300 χιλιάδες εργαζόμενους με μαύρη εργασία.
Αναφέρει, επίσης, ότι «τα διοικητικά μητρώα (ΟΑΕΔ) χρησιμοποιούν διαφορετικούς ορισμούς για την ανεργία, ενώ τα κριτήρια ένταξης ή μη (και κατά άμεση συνέπεια, ο αριθμός των εγγεγραμμένων σε αυτά τα μητρώα) είναι διαχρονικά μεταβαλλόμενα καθώς οι αποφάσεις που την επηρεάζουν, λαμβάνονται κατά το δοκούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Πολιτείας».

Ζητούμε από τη Διοίκηση να λάβει άμεσα, εγγράφως και δημοσίως, θέση, αποκαθιστώντας το κύρος, την αξιοπιστία και το έργο του Οργανισμού.

Ο Πρόεδρος           Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.          Τηλιγάδας Κωνσταντίνος
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου